Tri doručka koja podižu energiju i jamče bistra um tijekom dana

Foto: Pexels

Nova istraživanja otkrivaju alarmantan trend - čak 51% odraslih redovito preskače doručak, dok dodatnih 30% zanemaruje i ručak. Ova praksa doprinosi rastućem broju online pretraživanja o tome kako održati energiju kroz cijeli dan. Interes za pojam "najbolji doručak za energiju" porastao je za 23% samo u prošloj godini.

Prema stručnjacima ključno je jesti tri uravnotežena obroka dnevno, temeljena na cjelovitim namirnicama. Izbjegavanje ultraprerađene hrane, bogate šećerom i transmasnoćama, može pomoći u održavanju stabilne razine energije. Stručnjaci upozoravaju na privremene energetske napitke, velike količine kave i slatke grickalice koje samo izazivaju nagle skokove i padove šećera u krvi.

Umjesto toga, preporučuju pristupačne, zdrave alternative koje već možete imati kod kuće – kao što su banane, naranče i zobene pahuljice.

1. Banane

Banane se smatraju jednom od najboljih namirnica za prirodno podizanje energije, ističu stručnjaci. Povezane su s boljom funkcijom mozga zbog visokog udjela ugljikohidrata, vitamina B6 i kalija. Ove hranjive tvari pružaju prirodni "šećerni udar" i nadoknađuju elektrolite, što je savršeno za hidrataciju i jačanje energije.

2. Naranče

Naranče su odličan izbor kada vam ponestaje energije tijekom dana. Osim što su bogate vitaminom C, naranče potiču proizvodnju kolagena koji smanjuje umor i pomaže tijelu u borbi protiv iscrpljenosti. Također, naranče su izvrstan izvor elektrolita koji održavaju tijelo hidratizirano.

3. Zobene pahuljice

Zobene pahuljice su vrlo pristupačne, ali nutritivno bogate i često se preporučuju kao najbolji izbor za doručak. Zbog visokog sadržaja vlakana, zobene pahuljice polako oslobađaju glukozu u krvotok, osiguravajući postepeni dotok energije tijekom cijelog jutra. Pomažu i u održavanju stabilne razine šećera te će vas zasititi na duže vrijeme.

Za sve one koji se bore s "moždanim maglom" ili nedostatkom fokusa, banane, naranče i zobene pahuljice mogu postati vaši najnoviji saveznici. Ove jednostavne svakodnevne namirnice pomažu u održavanju stabilne energije i mentalne bistrine, što je odličan način za prirodno poboljšanje produktivnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.