Bijeli Egipat s malinama je desert koji će svakoga oboriti s nogu, imamo recept

Foto: Lidija Vulić-Ćurić

BLIŽI li vam se uskoro neko slavlje ili nečiji rođendan i nemate ideju kakvu tortu napraviti, pronašli smo recept za jednu koja bi se mogla svidjeti baš svima. Riječ je o torti Bijeli Egipat s malinama, koja je savršena kombinacija kreme od vanilije, bijele čokolade i malina. Idealna je jer nudi kombinaciju čokolade i voća s kojom ne možete pogriješiti.

Ako ste ljubitelj kremastih deserata, ovo je savršen recept za vas. Ovakvu je tortu povodom jednog rođendana napravila naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić, koja je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila svoj recept. Iako će vam za tortu trebati malo više vremena, rezultat će vas oduševiti, a u nastavku pronađite recept i cijeli postupak.

Potrebni sastojci

Ova se torta sastoji od tri kore i tri kreme, a prvo ćete pripremiti kore za koje će vam trebati:

  • bjelanjci
  • šećer
  • glatko brašno
  • mljeveni lješnjaci

Zatim radite prvu kremu, od bijele čokolade, a za nju će vam trebati:

  • žumanjci
  • šećer
  • gustin
  • mlijeko
  • bijela čokolada
  • maslac
  • vrhnje za šlag

Sljedeća je krema od vanilije i malina, za koju će vam biti potrebni:

  • smrznute maline
  • šećer
  • voda
  • puding od vanilije
  • gustin
  • želatina

Zadnja je krema od sira, za koju trebate tri sastojka:

  • vrhnje za šlag
  • šećer u prahu
  • krem sir

Kako se priprema

Prvo pomiješajte sastojke za kore i podijelite ih u tri dijela - peku se 15 minuta na 200 stupnjeva. Za kremu od bijele čokolade pomiješajte žumanjke, šećer, gustin i mlijeko, a ostatak mlijeka stavite da prokuha pa mu dodajte smjesu od žumanjaka i sve prokuhajte. Dok je smjesa još vruća, dodajte bijelu čokoladu, a zatim pustite da se ohladi. U hladnu smjesu dodajte izmiksani maslac te promiješajte, a zatim dodajte umućeni šlag.

Zatim radite kremu od vanilije i malina - maline stavite kuhati sa šećerom i vodom desetak minuta. Zatim pomiješajte puding, gustin i vodu pa tu smjesu dodajte u maline. Vrećicu želatine namočite hladnom vodom, ostavite da odstoji 5 minuta, ugrijte pa dodajte u vruću kremu od malina. Kremu ostavite da se ohladi.

Na kraju napravite i kremu od sira - sve sastojke pomiješajte, a zatim se bacite na slaganje torte. Prvo ide kora, zatim krema od bijele čokolade, krema od malina pa krema od sira, zatim još jednom istim redoslijedom, a na kraju stavite koru i preko nje kremu od čokolade. Tortu premažite šlagom i dekorirajte po želji, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.