Čitatelji o kajzeršmarnu: "Nakon što smo probali u Tirolu, radimo ga doma svaki dan"

Foto: Branka Šercer

KAJZERŠMARN je jedan od najpopularnijih austrijskih deserata. Jednostavan je, lak za pripremu i nevjerojatno ukusan, a može se kombinirati s raznim pekmezima, marmeladama ili čokoladnim namazima, pa i svježim voćem ili samo šećerom u prahu.

Oduševio je i našu čitateljicu Branku Šercer, koja je u grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila dojmove.

"Nakon što smo probali u Južnom Tirolu originalni Kaiserschmarrn, radimo ga doma svaki dan... Preukusno", stoji iznad fotografija. Mnogi su tražili recept, a mi ga prenosimo i ovdje.

Sastojci

  • 3 žumanjka
  • 200 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 1.5 žlica šećera
  • glatkog brašna toliko da je kao gušće tijesto za palačinku
  • 3 bjelanjka istučena u snijeg

Priprema

Izmiješajte sve sastojke osim snijega od bjelanjaka. Njih na kraju umiješajte laganim pokretima. U veliku tavu stavite maslac i kad se otopi, izlijte smjesu i pecite lagano oko minutu, a zatim 10 minuta u pećnici na 210 stupnjeva.

Kad se napuhne i lagano porumeni, izvadite, posipajte šećerom u prahu i okrenite da se šećer u prahu karamelizira. Rascjepkajte vilicom pa kratko na vatri popržite minutu. To je sve, poslužite uz što želite od dodataka. 

U tijesto prije pečenja možete dodati grožđice namočene u rumu, ali ne morate ako ih ne volite.

>> Zaboravljeni recepti: Omiljeni desert Franje Josipa po 100 godina starom receptu

>> Kajzeršmarn, lagana i prozračna trgana palačinka koju je obožavao car Franjo Josip

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.