Sezona je krušaka, a od njih radimo ove brze i fine deserte i kolače

Foto: Shutterstock

SEZONA KRUŠAKA je tu, no iz nekog razloga ova namirnica ne uživa jednaku popularnost kao, recimo, jabuke ili neko drugo jesensko voće. Šteta, jer kruške su prava riznica zdravlja i nevjerojatno su ukusne, a od njih se mogu napraviti deserti za prste polizati. Recepte za nekoliko takvih deserata donosimo u nastavku.

1. Brzi kolač od krušaka

Ovo je sjajan recept za pripremu sočnog kolača, bez previše uprljanog posuđa i potrošenog vremena. Mekan i sočan biskvit spojite s kruškama, a po želji možete dodati i jabuke. Cijeli recept je ovdje.

2. Čokoladni kolač s kruškama

Recept za odličnu kombinaciju krušaka i laganog, čokoladnog biskvita. Brz i jednostavan za pripremu, a idealan kao popodnevni desert uz kavu. Ako volite čokoladu i kruške, ovo je dobitna kombinacija, a recept je ovdje.

3. Zapečene kruške s medom i orasima

Priprema ovog ukusnog deserta oduzet će vam samo 10 minuta, dok će ostatak posla odraditi pećnica. Uz kruške, med i orahe, možete dodati brusnice ili grožđice, a pečene kruške po želji poslužite s kuglom sladoleda od vanilije ili s malo grčkog jogurta. Recept je ovdje.

4. Pita od krušaka i jabuka

Svi znamo za klasičnu pitu od jabuka, no ako joj dodate i kruške, dobit ćete ovaj ukusni desert koji će se svidjeti svima. Sada je sezona krušaka i jabuka pa ovaj desert obavezno morate isprobati, a recept je ovdje.

5. Cobbler od šumskog voća i krušaka

Cobbler je voćna pita bez donje kore i odličan je odabir kada želite brz i ukusan desert. Ovaj od šumskog voća i krušaka odlično paše uz kuglicu sladoleda od vanilije, a recept je ovdje.

6. Kruške u vinu

Kruške u aromatiziranom umaku od vina savršen su desert koji će vas sigurno zagrijati. U vino, po ukusu, možete ubaciti i koricu naranče, klinčić ili anis. Poslužite uz sladoled od vanilije ili šlag, a cijeli recept pronađite ovdje.

7. Jastučići s kruškama

Kada su kruške u sezoni, obavezno ih iskoristite za slasticu poput ove. Trebat će vam kupovno lisnato tijesto, kruške i orasi, a cijeli recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.