Imamo recept za provjereno najmekše buhtle, isprobajte ga ovaj vikend

Foto: Index Recepti

SJEĆATE li se onih dana u djetinjstvu kada su se mekane buhtle jele za doručak, a cijela je kuća mirisala po njima? Ove ćemo sezone oživjeti te uspomene, a imamo odličan recept za najmekše buhtle punjene domaćim pekmezom, koji zaista podsjeća na one mamine i bakine.

Potrebni sastojci 

Evo što će vam sve za njih trebati.

  • glatko brašno
  • šećer
  • mlijeko
  • jaje
  • maslac
  • vanilin šećer
  • svježi kvasac
  • prstohvat soli
  • naribana korica limuna 

Kako ih pripremiti 

Krenite s kvascem: pomiješajte toplo mlijeko, kvasac i šećer i ostavite na toplom kako bi se kvasac aktivirao. Zagrijte mlijeko, dodajte u njega jaje i lagano umutite. U posudu stavite brašno, vanilin šećer, sol i limunovu koricu, dodajte aktivirani kvasac i mikserom izradite glatko tijesto.

Tijesto pokrijte krpom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči. Kad se udvostruči, razvaljajte ga i izrežite na kvadrate, pa na svaki stavite po žličicu pekmeza. Rukama formirajte kuglice i ostavite ih da se još jednom dignu. Otopite maslac, pa premažite njime buhtle i stavite ih peći.

Cijeli recept s točnim mjerama i detaljnim uputama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.