SJEĆATE li se onih dana u djetinjstvu kada su se mekane buhtle jele za doručak, a cijela je kuća mirisala po njima? Ove ćemo sezone oživjeti te uspomene, a imamo odličan recept za najmekše buhtle punjene domaćim pekmezom, koji zaista podsjeća na one mamine i bakine.
Potrebni sastojci
Evo što će vam sve za njih trebati.
- glatko brašno
- šećer
- mlijeko
- jaje
- maslac
- vanilin šećer
- svježi kvasac
- prstohvat soli
- naribana korica limuna
Kako ih pripremiti
Krenite s kvascem: pomiješajte toplo mlijeko, kvasac i šećer i ostavite na toplom kako bi se kvasac aktivirao. Zagrijte mlijeko, dodajte u njega jaje i lagano umutite. U posudu stavite brašno, vanilin šećer, sol i limunovu koricu, dodajte aktivirani kvasac i mikserom izradite glatko tijesto.
Tijesto pokrijte krpom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči. Kad se udvostruči, razvaljajte ga i izrežite na kvadrate, pa na svaki stavite po žličicu pekmeza. Rukama formirajte kuglice i ostavite ih da se još jednom dignu. Otopite maslac, pa premažite njime buhtle i stavite ih peći.
Cijeli recept s točnim mjerama i detaljnim uputama pronađite ovdje.