Imamo top recepte za štrudle koje Hrvati najviše vole

Foto: Shutterstock

Bližimo se sredini kolovoza, a iako je svo ljetno voće još uvijek aktualno, pojavom jabuka i šljiva nazire se dolazak jeseni. U smislu slastica, sredinu i kraj kolovoza vežemo uz ukusne, domaće štrudle (savijače) i pite, a bile one pripremane od domaćeg ili već gotovog, kupovnog tijesta, uživamo u njihovoj hrskavosti i voćnim nadjevima.

Brze su i jednostavne za pripremu, a ujedno i dobar način za iskoristiti voće. U nastavku vam donosimo nekoliko odličnih recepata za ove omiljene slastice, uz dodatke uvijek popularnih štrudli sa sirom ili orasima, a vi slobodno podijelite od kojeg voća najradije pravite pite ili štrudle kao i svoja iskustva u pripremi.  

1. Štrudla od borovnica

Ovdje se nalazi i recept za vučeno tijesto, no ako za njega nemate vremena, možete ga zamijeniti i kupovnim. Štrudla od borovnica jedna je od omiljenih. Evo recepta

2. Štrudla s jabukama i pudingom od vanilije

Recept za klasičnu i omiljenu štrudlu s jabukama i dodatkom puding kreme od vanilije. Recept pogledajte ovdje

3. Štrudla s jabukama i grožđem

Odlična kombinacija ovog voća koje je zajedno u sezoni, a sočna i jednostavna za pripremu. Recept pogledajte ovdje

4. Štrudla s pudingom i borovnicama

Još jedan klasik s borovnicama, a ovaj put je nadjev obogaćen pudingom od vanilije. Kombinacija koju vrijedi isprobati, evo recepta

5. Prhka štrudla od oraha

Tradicionalna i uvijek popularna štrudla s nadjevom od oraha, jednostavna za pripremu, prema receptu naše čitateljice koji možete pronaći ovdje

6. Prhka pita sa šljivama

Klasično dobar način za pripremu šljiva kada im je sezona, jednostavno zamijesite tijesto s maslacem, ohladite, razvaljajte i napunite začinjenim šljivama. Evo recepta

7. Pita od jabuka

Još jedan uvijek omiljen i popularan klasik, pita od jabuka pripremljena od prhkog tijesta i nadjeva od jabuka. Osim u sezoni, može se pripremati tijekom cijele godine, sočna je, zasitna, a glasi i kao jedan od najjeftinijih kolača za izradu. 

8. Slatka savijača sa sirom i grožđicama

Još jedan tradicionalni recept za ovu slatku kombinaciju sira, grožđica i griza. Gotova je u manje od sat vremena, a najbolje ju je jesti toplu i posipanu šećerom. Recept je ovdje

9. Štrudla s višnjama i orasima

Iako je sezona višanja završila, uvijek možete koristiti i one zamrznute, ali i višnje iz kompota. Isprobajte ili se ponovno počastite ovom izvrsnom kombinacijom, evo recepta naše čitateljice. 

10. Lisnato s višnjama

Recept s gotovim lisnatim tijestom, a za ljubitelje višanja ovo je uvijek poželjna slastica. Priprema se svega 20 minuta, a peče se pola sata. Evo recepta

11. Štrudla s čokoladom i višnjama

Za sve ljubitelje višanja i čokolade, nepogrešive kombinacije. Za ovu se štrudlu koriste višnje iz kompota, a priprema je brza i jednostavna i super izbor za svako doba godine. Recept pronađite ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.