SVI ljubitelji bureka - ali i oni koji to možda i nisu, trebali bi isprobati ovo jelo. Očekujemo da će mnogima prvo pasti na pamet "da to ne može biti burek" ili će neki reći "zna se što je burek" i napominjemo - ne radi se o bureku, ali jelo neodoljivo podsjeća na njega.
Jednostavnost recepta je i nas iznenadila, a dobili smo prefino jelo koje je nestalo za čas - bio to burek ili ne. Sastojci su jednostavni i, zapravo, lagani i zdravi, a cornflakes, odnosno - žitne pahuljice - daje finu, hrskavu koricu.
Da ne duljimo, krenimo odmah na recept - mi smo ga isprobali odmah nakon čitanja sastojaka, a bio je gotov u nešto više od pola sata. Rezultat je bilo fino, sočno i hrskavo jelo koje i okusom, ali i teksturom baš nalikuje hrskavom bureku. Nježnog je okusa pa smo pomislili kako bi i slatka kombinacija bila odlična, tako da ćemo idući put isprobati nadjev sa šećerom. Tko zna, možda nas ta kombinacija podsjeti na štrukle pa ćemo pisati još jedan recept - za lažne štrukle. A sad, krenimo s ovim jednostavnim receptom.
Potrebni sastojci
Pripremite nekoliko namirnica:
- jaja
- svježi sir
- tekući jogurt
- biljno ulje
- sol
- kukuruzne pahuljice.
Kako se priprema
Priprema je jedna od najjednostavnijih koje smo do sada pisali: pomiješajte sve sastojke osim kukuruznih pahuljica. Dobro izmiješajte dok se sve ne poveže, pa umiješajte cornflakes. Pripremite nauljeni, okrugli lim za pečenje i pecite oko pola sata.
Svakako nam javite svoje dojmove o ovom finom jelu koje volimo nazivati burekom. Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.