Kako kod kuće pripremiti jela iz restorana: Imamo jednostavne recepte profesionalaca

Foto: Shutterstock

RAZGOVARALI smo s vlasnicima restorana, slastičarnica, pekarnica i chefovima o sezonskim jelima i desertima i trenutnim gastronomskim trendovima. Donosimo vam kolekciju njihovih recepata koji su jednostavni, ukusni i možete ih napraviti kod kuće. 

Sourdough Didov kruh

Recept zagrebačkog lanca craft pekarnica Bread Club za njihov popularni Didov kruh. Recept je iz njihove knjige po nazivu Starter koja objašnjava teorijsku pozadinu svih procesa fermentacije i pripreme tijesta.

Sourdough Šlapa

Recept zagrebačkog lanca craft pekarnica Bread Club za njihovu popularnu Šlapu. I ovaj se recept nalazi u Bread Clubovoj knjizi Starter.

Brza focaccia

Focaccia, ukusna talijanska pogača s mediteranskim mirodijama, prema receptu Svena Grabića, grill majstora, koji ju preporučuje kao izvrstan prilog uz roštilj i stakeove.

Rafioli

Recept za rafiole, tradicionalni dalmatinski specijalitet, polumjesece od prhkog tijesta punjene džemom, popularne makarske kavane i slastičarnice Romana.

Financijeri s malinama

Omiljene francuske slastice Financieri, biskvitni kolačići s voćem, prema receptu našeg pastry chefa Filipa Matoka, vlasnika proizvodnje slastica Gibanica.

Crumble s borovnicama 

Crumble, drobljenac, desert s voćem i izmrvljenim tijestom prema receptu zagrebačke slastičarnice Amelie. 

Crumble od rabarbare i jagoda

Crumble, drobljenac s voćem, prema receptu kultnog zagrebačkog restorana Vinodol.

Punjene lignje

Brz i jednostavan recept za punjene lignje mladog chefa iz Istre Antonija Brajkovića.

Ragu od glava lignji

Još jedno originalno i ukusno jelo od liganja, brzo i jednostavno za pripremu, prema receptu istarskog chefa Antonija Brajkovića. 

Katsu piletina sa sushi rižom

Recept za katsu piletinu Fabiana Šaravanje, chefa i majstora azijske kuhinje i sushija. Katsu piletina je omiljeno japansko jelo - u prijevodu "pohana piletina", a preporučuje se pripremiti ju uz priloge poput riže i kimchija, koji su uključeni u recept za katsu piletinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.