Ako volite kolače s makom, imamo recept za jedan koji će vas oduševiti (i ne peče se)

Foto: Antonia Jagodić

SLASTICE s makom posebno su nam drage - od mak rolica koje su nas oborile s nogu do poppy kocki, kolača koji je osvojio i "mrzitelje" maka. Sada smo pronašli još jedan koji se ne peče, a riječ je o mak torti (ili mak kolaču, ako ga radite u klasičnom protvanu) i stigao je kao naručen za vikend.

Recept je podijelila naša čitateljica Antonia Jagodić i u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? objavila sliku ovog kolača koji i sami jedva čekamo isprobati ovog vikenda, a u nastavku saznajte kako se radi i što će vam za njegovu pripremu biti potrebno.

Potrebni sastojci

Kolač se sastoji od kuhane kreme i preljeva od čokolade i nije potrebno peći ga, pa je gotov u svega 15 minuta, a od sastojaka će vam trebati:

  • mljeveni mak
  • šećer
  • vanilin šećer
  • griz 
  • mlijeko
  • maslac
  • mljeveni keks
  • bijela čokolada
  • slatko vrhnje.

Kako se priprema

Mlijeko, mak, šećer i vanilin šećer skuhajte zajedno s grizom. Kuhajte desetak minuta dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre i u vrelu kremu dodajte maslac. Dobro promiješajte. Zatim dodajte i petit keks i miješajte dok se smjesa ne sjedini. Smjesu stavite u kalup promjera 22 centimetra i stavite u hladnjak. 

Zagrijte slatko vrhnje do vrenja i njime prelijte bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Kolač, odnosno tortu, prelijte čokoladom i ukrasite po želji, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.