Kraš umjesto ledenih napravio vrele kocke. Probali smo, evo dojmova

Foto: Ena Dragičević/Index

KRAŠEVE Fontana, odnosno tzv. ledene kocke nešto su kao fileki - ili ih volite ili ih ne volite ni vidjeti. Nismo samo jednom čuli pošalice kako se ta bombonijera nosi u goste kad idete kod nekog tko vam baš i nije najdraža osoba na svijetu, no mi ih rado jedemo, a pogotovo iz hladnjaka. Znamo, znamo, ne čokoladu u frižider, grijeh! A što ćeš, mi uvijek sve nešto mimo pravila. 

>> Od vrhunskog domaćeg čokolatijera doznali smo sve o čokoladi

Zapravo, otkako smo bili klinci, fascinirao nas je oblik ledenih kocki. Jer one, kad bolje razmislite, ni nisu prave kocke. Ali ok, nismo tu da držimo sate geometrije, već smo se okupili zbog ovih novih ledenih kocki koje uopće nisu ledene. Nisu čak ni tople, one su - vrele.

Nije prvotravanjska ni prvomajska šala

Ne znamo jeste li čuli, vidjeli ili možda čak i probali, ali Kraš je za Prvi maj izbacio Vrele Fontana kocke, odnosno praline od tamn(ij)e čokolade s dodatkom čilija u punjenju. Iako nekima zvuči kao šok, zapravo su to lukavi Kraševci najavili prije još gotovo mjesec dana, 2. travnja, dajući publici do znanja - preskakanjem 1. travnja - kako se stvarno ne šale.

Nisu se šalili ni prije nekoliko godina, a tada samo pak svi mislili da se šale, kada su predstavili Dorinu s čvarcima zbog koje je nastala opća pomama (i kad to kažemo, ne pretjerujemo). Sad su predstavili vrele kocke, no kako je to točno do njih došlo?

"Ovo nije prvotravanjska, a ni šala! Ususret Prazniku rada odlučili smo za vas pripremiti novi limitirani proizvod inspiriran - dimom roštilja! Ovog puta vi birate između nekoliko kandidata: Frondi Grah, Ki-Ki Ćevapoza ili Fontana Vrele kocke. Koji će pobijediti? Odazovi se na ove slatko-slane izbore, daj svoj glas na linku i uživaj u novom proizvodu već 1. svibnja", napisali su o objavi na društvenim mrežama od 2. travnja ove godine. I, čini se, vrele su Fontane odnijele pobjedu.

Dostupno je samo pakiranje od 140 grama (ono malo, kakvo postoji i za Bajaderu i za Fontanu i za Griotte), a košta 3.49 eura i unutra je 12 pralina. Mi smo ga pronašli u Krašu na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu (da, da, baš u ovom), no navodno ih drži svaki Krašev dućan. Serija je limitirana, što je skroz ok, pa se vjerojatno neće moći kupiti još dugo.

Probali smo - ehh

"Fontana Vrele kocke spoj su kvalitetne Kraševe tamne čokolade, koja postupno otkriva svoje bogate note, s pikantnim chilijem koji budi nepca, čime stvaraju intenzivno iskustvo kojim osvajaju u samo jednom zalogaju. Kako bi sve još dodatno začinili, nova inačica dobro poznate slastice Fontana ledene kocke dolazi u limitiranom izdanju pružajući tako jedinstvenu priliku za istraživanje novih dimenzija okusa. Ljubitelji zanimljivih okusa ne bi trebali oklijevati, već potražiti Fontana Vrele kocke i započeti svoju gastro avanturu", opisuju tako iz Kraša svoju ograničenu seriju slatkiša.

E sad, kakve su za ozbiljno? Paaa, s obzirom na to da su tamna čokolada i čili dobro poznat zaljubljeni par, nismo baš osupnuti ovom varijantom i odgovarala bi nam u ovoj kombinaciji malo gorkastija čokolada.

Mrvicu nas podsjećaju na jedan davni Milkin pokušaj (preslatke) čokolade s čilijem (prije 15-ak godina, ako nas sjećanje dobro služi), pa su, što se nas tiče, dobar štos, no ništa što bismo voljeli da se zadrži na policama.

Svakako smo bili puno veći fanovi onih drugih ledenih kocki, Fontane s kokosom, no ovo nas je, naročito nakon puno odvažnije Dorine s čvarcima, svakako uvjerilo da u Krašu radi dobro raspoložena ekipa koja svako toliko voli šokirati vjernu publiku. Jedva čekamo idući prvi april, maj, noć vještica, štogod. A vi, jeste li probali i biste li uopće probali ove praline s čilijem? Pišite nam u komentarima, znate da to volimo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.