Na Dolcu se opet jede petkom popodne, cijene su od 6 do 10 eura, a ovdje su detalji

Foto: Mateo Mučnjak i Franko Kelam

PLACe market, projekt koji je u proljeće i ljeto okupljao Zagrepčane i Splićane, ovaj se petak od 18 sati ponovo vraća na Tržnicu Dolac u Zagrebu, što smo i ranije najavili. Projekt će trajati svaki sunčani petak u rujnu i listopadu koliko to vrijeme bude dopuštalo. Projekt je to revitalizacije tržnica koji je tijekom travnja i svibnja oživio splitski pazar, a tijekom lipnja i srpnja zagrebački Dolac.

>> Dolac se petkom nakon radnog vremena pretvara u mjesto zabave, evo o čemu se radi

Ovaj ulični projekt je skupio mnoga respektabilna chefovska imena na jednom mjestu, pa su tako do sada u splitskom dijelu projekta sudjelovali restorani Dvor sa chefom Hrvojem Zirojevićem na čelu, restoran Zrno Soli, restoran ZOI, Šug chefa Duje Kanajeta, ARTiČok, Kinoteka sa chefom Juricom Jantolekom, Uje oil bar, Pinku fish&wine, Mazzgoon, eVala 1950 chefa Ivana Temšića, Ka’Doma, Maka Maka, Bokeria, Sexy Cow, Daltonist i Mandrills Barbarosa. 

U Zagrebu su specijalitete poput sipe na kremastoj palenti, praline punjene bikovim repom i brie sirom, janjećih fritula, morskog psa, purice s mlincima, punjenih paprika, skradinskog rižota, srdela, azijskih štrukli, panuozzo sendviča s porchettom i oradom u savuru, arepa, tjestenine u kolutu parmezana, carskog drobljenca i odležanih steakova pripremali, a pripremat će ih i u jesenskom dijelu Bistro Apetit by Marin Rendić, Nautic club Pojoda by Christian Misirača, Broom 44 by Igor Gudac u suradnji s Proof 33, Taika by Sherpa by Ivana Bekavac, resTač, Gastronomadi, SOI fusion, Poke Poke, Amelie, Begs plant based, Cunami, Ficlek, La Central by chef Pedro Pineiro, RougeMarin, Vinkl, Al Dente i Meat the King.

>> Bili smo: Petkom navečer jede se na zagrebačkom Dolcu, evo što i koliko košta

Novo: Sopal, Boogie, Točkica...

Od petka pridružit će im se i Sopal sa cheficom Katarinom Vrenc, Boogie Lab, Ferdinand knedle, bistro Market te bistro Točkica. Novost je da posjetitelje iz petka u petak očekuju i gostovanja chefova i restorana koji neće biti prisutni svaki petak, a ponuda se od petka do petka mijenja i nadopunjuje.

Cijene se kreću od 6 do 10 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.