Marilyn Monroe svaku je večer jela ovaj desert, imamo recept za pripremu kod kuće

Foto: Shutterstock/Profimedia

GLUMICA i holivudska ikona Marilyn Monroe proslavila se svojim glamuroznim izgledom i glumačkim sposobnostima, a bila je poznata i kao velika gurmanica. Voljela je obilne obroke, meso, a nerijetko se častila i nekim neobičnim kombinacijama poput njenog slavnog doručka o kojemu smo nedavno pisali. Ovaj put spomenut ćemo njezin omiljeni desert - puding od riže. 

Nije tajna da je glumica obožavala slatko, a prema knjizi recepata koja je izašla na aukciju 2021., The Joy of Cooking, kod kuće je rado pripremala jela i deserte na bazi mlijeka. 

Poznato je da je svaku večer jela sladoled s preljevom od karamele, a u onim večerima kada se nije počastila sladoledom, kuhala je desert koji zapravo potječe iz Kine, a poznat je stoljećima. 

Iako se naziva desertom, mnogi ga pripremaju za doručak, radije nego za desert nakon večere - ono što je glumica najviše voljela. Lako ga je pripremiti kod kuće, a može ga se jesti i hladnog, što ga čini odličnom ljetnom poslasticom. 

Što vam je sve potrebno

Za pripremu pudinga od riže trebat će vam 15 minuta, a bit će vam potrebno:

  • 1 šalica jasmin riže
  • 3 šalice mlijeka (može biti i biljno mlijeko)
  • pola žličice cimeta
  • 3 žlice šećera
  • trećina šalice grožđica - po želji
  • pola žličice ekstrakta vanilije

Kako ga pripremiti 

U lončiću pomiješajte rižu, mlijeko, cimet, šećer i grožđice i miješajte na jakoj vatri, sve do vrenja, a onda smanjite vatru na srednju jačinu. Kuhajte desetak minuta često miješajući sve dok riža ne postane meka i kremasta. Odmaknite s vatre i dodajte ekstrakt vanilije. Puding servirajte dok je još topao i po želji posipajte grožđicama i cimetom. 

Ovaj brz i ukusan recept možete dekorirati i ribanom tamnom čokoladom ili posuti orašastim plodovima, a možete koristiti i neki omiljeni preljev za slastice, ili pripremiti domaću karamelu koja se izvrsno slaže s ovim desertom. Cijeli recept pogledajte ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.