GRATINIRANI poriluk, zvuči i izgleda savršeno. Recept smo našli na jednom zanimljivom Instagram profilu koji je posvećen mediteranskim receptima. Evo ga u nastavku.
Sastojci za 4 do 5 osoba:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Tepsiju premažite maslacem i dodajte komadiće poriluka tako da stoje uspravno i čvrsto zbijeni. Poriluk će se tijekom pečenja smanjiti; ako je potrebno, dodajte još poriluka kako bi cijeli lim bio ispunjen. Pomiješajte vrhnje, mlijeko, majčinu dušicu, pola parmezana, češnjak, senf, muškatni oraščić, sol i papar.
Smjesu ravnomjerno prelijte preko poriluka. Pokrijte posudu aluminijskom folijom i pecite oko 50 minuta. Izvadite iz pećnice, maknite foliju i na vrh dodajte preostali parmezan. Pecite još 20 minuta, povećajte temperaturu pećnice na 200°C dok ne porumeni. Servirajte vruće, uz pečenje po izboru.