AKO PRATITE sport, Alexander Volkanovski sigurno vam je poznato ime. Ovaj 36-godišnji Australac peterostruki je UFC prvak, a osim što je profesionalni borac, u slobodno vrijeme bavi se i kuhanjem, a svojim kulinarskim umijećem hvali se na društvenim mrežama i njegovi su fanovi oduševljeni.
Naime, u kolovozu ove godine otvorio je poseban Instagram profil posvećen kuhanju, a na svojem YouTube kanalu već dvije godine objavljuje videe u serijalu Cooking with Volk!, gdje kreira razne recepte. Sada je otvorio i istoimeni Instagram profil na kojemu će, kako je napisao, kuhati, a ponekad čak i loviti vlastitu hranu, ali i putovati svijetom u potrazi za receptima.
Prvi video koji je objavio bio je onaj u kojemu priprema rib-eye odrezak, a radio je i pileće burgere s ljutim buldak ramen umakom, hot dogove, tacose, a najčešće radi jela s odrescima u glavnoj ulozi. Nerijetko kuha i na otvorenom, pa je tako u prirodi pripremao klasične i smash burgere te razne sendviče.
Volkanovski je na svojem Instagramu posljednjih mjeseci objavljivao razne recepte, no najveći hit zasigurno su njegovi pileći medaljoni uvaljani u čips. Za pripremu je koristio čips od soli i octa (kod nas nije toliko uobičajen pa umjesto njega možete koristiti i neki drugi, vama omiljen čips), pileća prsa, brašno i dva jaja.
Pileća prsa narezao je na kockice i uvaljao u brašno. Jaja je umutio i u njih umočio piletinu, a zatim je u blenderu usitnio čips i u mrvice od čipsa još jednom uvaljao piletinu. Kao pravi sportaš, medaljone nije pržio na ulju, već ih je ispekao u fritezi na vrući zrak, 12 minuta na 200 stupnjeva (možete ih ispeći i u pećnici), a poslužio ih je s umakom od majoneze, soli i malo octa.