FRITULE su na vrhuncu svoje zimske sezone, a ovih vam dana pišemo i o cijenama na Adventu. Naravno, poseban je ugođaj pojesti ih u šetnji i u božićnoj atmosferi, ali isto tako posebno je zadovoljstvo pripremiti ih kod kuće - i to njih "brdo". Ako se u pečenju fritula još niste okušali, ali i ako jeste, a želite da je cijeli proces još jednostavniji - na pravom ste mjestu. Pronašli smo recept za najbrže i najjednostavnije fritule s jogurtom, koje se pripremaju u dva koraka. Prvi je miksanje smjese, a drugi je prženje - i to je to.
Potrebni sastojci
Evo što je sve za njih potrebno.
- jaje
- jogurt
- šećer
- rakija
- glatko brašno
- prašak za pecivo
- cimet
- naribana limunova korica - po želji
- suncokretovo ulje - za prženje.
Sve sastojke dobro izmiksajte, a kad ste dobili glatku smjesu - u plitkom i širokom loncu zagrijte ulje. Fritule oblikujte pomoću dvije žličice i spuštajte ih u zagrijano ulje. Fritule će se napuhnuti u okrugle loptice, a tijekom pečenja će se okretati. Kad dobiju zlatnožutu boju, gotove su. Izvadite ih na papirnati ručnik kako bi se ocijedile, a kad se prohlade, posujte ih šećerom u prahu ili prelijte nadjevom po želji.
Detaljan recept pronađite ovdje - i zapišite jer koristit ćete ga puno puta.