Prvo ljetno izdanje Fuliranja traje još sutra. Evo naših favorita

Foto: Hana Kajari/Index

FULIRANJE Summer Sunset na Strossmayerovom trgu u centru Zagreba traje samo do nedjelje pa, ako niste, obavezno ga posjetite ovih dana. Na festivalu sudjeluje osam kućica s bogatom ponudom hrane i pića, s posebnim naglaskom na ljetne koktele, a mi smo probali sve što nude.

>> Gdje za vikend u Zagrebu? Donosimo veliki pregled hrane i cijena na ljetnom Fuliranju

Kokteli od 4 do 10 eura

Zagrebački Landsky bar u ponudi ima posebno osmišljene koktele posvećene gradskim odmaralištima, Veli Jože Savudrija, Zlatokrila Veli Lošinj, Stoimena Crikvenica i Cvrčak Duga Uvala, koji koštaju po 9 eura, a mi smo probali Mango Mojito, jedan od 13 klasika, čije se cijene kreću od 7 do 10 eura.

Ginglebells u svom asortimanu ima čak 23 koktela, čije se cijene kreću od 4 do 9 eura. Nude neke klasike, kao i koktele na bazi gina, nekoliko house specialsa, ali i tri bezalkoholna koktela, koji koštaju 4 i 5.50 eura. Koktele u ponudi ima i Mojito & Corona bar - oni miksaju 11 klasičnih koktela, a cijene se kreću između 6.50 i 8 eura.

@index.hr Fuliranje Summer Sunset na zagrebačkom Trgu Josipa Jurja Strossmayera traje do nedjelje, 28. srpnja #indexhr#fuliranje#zagreb #fyp ♬ original sound - Index.hr

Iako je glavni fokus na osvježavajućim koktelima, razveselila nas je i ponuda hrane. Probali smo smash burgere Mate Jankovića na čijoj kućici možete odabrati jedan od tri burgera po cijeni od 8.50 eura - Bacon Cheese, Onion Cheese i Pepper Cheese. Ovdje u ponudi još imaju i klasične krumpiriće za 3 eura te special fries za 4.50 eura.

Chef Vedran Stojanac s kućice Oui Chef on Wheels pripremio je Platu o’ zlata s domaćim drniškim pršutom, domaćom kobasicom i pancetom, sirevima, maslinama i sourdough focacciom, a ona košta 14 eura. Probali smo i njegov preukusan crni rižoto, a on košta 12 eura.

Burgeri, sushi, ice crone

Ljubitelje azijske hrane oduševit će kućica Soho Sushi. Oni u ponudi imaju ručno rađene rolice Ebi Original za 8.50 eura, ali i jedan novitet, Sohorrito, koji je hibrid sushija i burrita. Okus je odličan, a imaju tri vrste - pileći, tofu i s kozicama u tempuri - i koštaju između 8 i 9 eura. Probali smo i njihove Mochi sladolede za 1.50 eura po komadu.

Tu je i Tuk Tuk Express sa svojim Honey Chilly Chicken Bowlom za 8 eura te kremastom Tikka Masalom za 9 eura, a u ponudi još imaju i Korean Fried Chicken za 7 eura te domaće limunade za 4 eura.

Kao šećer na kraju, oduševio nas je Ice Crone, kroasan punjen soft serve sladoledom koji košta 6 eura, a možete birati između četiri okusa - sa slanom karamelom i komadićima lješnjaka, s Nutellom, s jagodama ili s pistacijama, koji nam je najukusniji.

@index.hr Isprobali smo viralni Ice Crone, hrskavo-mekani kroasan punjen soft serve sladoledom. #indexhr #sladoled #kroasan #zagreb #fuliranje #viraltiktok #fyp ♬ original sound - Index.hr

>> Probali smo trenutno najpopularniju slasticu na svijetu, Ice Crone. Evo dojmova

Ulaz na Fuliranje je, kao i uvijek, besplatan, a festival je otvoren do nedjelje, od podneva do ponoći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.