INDEX RECEPTI u suradnji s Tehnomagom svaki dan dijele poklon-bon u vrijednosti od 500 kuna, a već sutra ga može dobiti vaš recept. Trebate ga samo unijeti na web stranicu Index Recepti i naša će redakcija izabrati najbolji.
>> Recept dana: Ako nikad niste znali napraviti princes krafne, imamo provjeren recept
Danas su na redu domaći njoki
Trebat će vam svježi špinat (može i smrznuti), sir ricotta, žumanjci, brašno i malo soli, papra i muškatnog oraščića.
Blanširajte špinat
Špinat operite i stavite u uzavrelu vodu. Kuhajte oko 2 minute te ga ocijedite. Rukama oblikujte kuglice od špinata i pritišćite dok ne ocijedite vodu. U blenderu usitnite špinat da dobijete superfinu konzistenciju.
Pripremite smjesu za njoke
Dodajte ricottu, žumanjke, brašno i muškatni oraščić te posolite i popaprite. Miksajte dok se masa ne sjedini.
Oblikujte njoke
Oblikujte kuglice promjera 3 cm. Pobrašnite ih i složite na papir za pečenje.
Skuhajte njoke
Njoke kuhajte u kipućoj slanoj vodi 2-3 minute ili dok ne isplivaju na površinu. Podijelite ih u nekoliko tura da se ne bi zalijepili.
Pripremite umak - maslac s kaduljom
U posudi za umake na umjerenoj vatri otopite maslac, dodajte listiće kadulje i pržite 2-3 minute. Njoke pospite parmezanom te dodajte umak.
Cijeli recept možete pronaći na ovom linku.