Imamo top listu omiljenih i jednostavnih vikend-ručkova

Foto: Shutterstock

VIKEND je stigao, a ako se i vi pitate što kuhati, a da je jednostavno i svima ukusno - olakšajte si uz naše preporuke. Sastavili smo listu ručkova koji su na našim prostorima popularni zbog svoje jednostavnosti, ali i sastojaka koji uvijek dobro prolaze i dobro se kombiniraju. 

1. Lazanje s piletinom

Iako se lazanje pripremaju u nekoliko koraka, zapravo su svi prilično jednostavni. Jednom kad su na stolu, nestat će u tren oka, a vikend je prava prilika za pripremu ovog omiljenog jela. Pileće lazanje pravimo prema ovom receptu

2. Pileći paprikaš

Paprikaš je pravi comfort food za malo hladnije dane, a idealan je za vikend-pripremu i obiteljsko okupljanje. Ovo je jelo koje vole sve generacije, a recept je ovdje

3. Zapečena cvjetača

Jelo koje su nekima u djetinjstvu pripremale bake, a može se servirati i kao glavno, bezmesno jelo ili kao prilog. Cvjetaču najprije skuhajte pa je zapecite prelivenu vrhnjem i sirom. Isprobajte recept

4. Špageti carbonara

Klasik koji pripremamo u raznim prilikama - jedno od najbržih, ali i najzasitnijih jela s tjesteninom. Pravimo ih prema ovom receptu

5. Faširanci s pire krumpirom

Ovo je klasik koji smo već nekoliko puta spomenuli u "listama jela koja svi vole" jer je zaista omiljen, a jednostavan za pripremu. Ako vam se ne prlja kuhinju uljem iz tave, faširance možete ispeći i u pećnici. Recept je ovdje

6. Penne s piletinom i gljivama

Jedno od brzih jela za vikend kad dan provedete vani, a ipak poželite kod kuće pripremiti nešto jednostavno i svima omiljeno. Gljivama je i sezona, pa ih je sada dobro iskorištavati što više. Recept je ovdje

7. Piletina punjena senfom

Ako kod kuće imate pileća prsa, ovo je super trik kako od njih napraviti sočno i kremasto jelo gotovo za čas. Napunite piletinu kombinacijom senfa, cheddar sira i mozzarelle pa zarolajte s dvije trakice slanine. Poslužite uz krumpir ili salatu, a recept pogledajte ovdje

8. Zapečeni grah

Još jedno jednostavno jelo koje ćete pripremiti u pola sata. Većinu sastojaka sigurno već imate kod kuće, a nakon što skuhate gust grah, kratko ga zapecite u pećnici. Ako imate vremena i volje, pripremite i fini domaći kruh uz ovo jelo, poput bakinog domaćeg kruha. Recept za grah je ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.