Španjolka naručila pizzu u Puli, a jedna ju je stvar jako zbunila

Foto: Shutterstock

PRIJE nekoliko dana na Redditu je osvanula objava zbunjene Španjolke koja je stigla na ljetovanje u Hrvatsku, točnije u Pulu, a nakon što je s društvom nekoliko puta naručila jela s maslinama, nije bila zadovoljna količinom maslina koju je dobila na tim jelima.

"Je li ovo tipično za cijelu Hrvatsku ili samo za Istru?"

"Zdravo, Španjolka ovdje. Provodim vikend u Puli i toliko sam zbunjena činjenicom da smo dva puta naručili jela s maslinama, a dobili smo samo po jednu maslinu na vrhu svakog jela. Prvo je jelo bila pizza, svi smo naručili različite i sve su imale samo jednu maslinu na vrhu. Onda je prijateljica naručila grčku salatu i dobila samo jednu maslinu kao ukras", piše ova Španjolka na Redditu.

>> Ljudi zgroženi cijenom pizze u Splitu: "Za te novce radije odem u Napulj"

"Je li ovo tipično za cijelu Hrvatsku ili samo za Istru? Kao Španjolku, ovo me malo zbunilo, jer ako naručite pizzu s maslinama u Španjolskoj, očekivali biste više od jedne masline na njoj", piše ona dalje i dodaje da je, unatoč svemu, pizza bila ukusna, no i dalje joj nije jasno zašto samo jedna maslina.

U komentare su joj se javili neki Hrvati i objasnili joj da su masline u nekim jelima u Hrvatskoj obično samo ukras, a ne sastojak, te da je to u Hrvatskoj sasvim normalna stvar.

U Hrvatskoj je to normalna stvar

"To je normalna stvar. Cijeli sam život, na svakoj pizzi koju sam ikada naručio, dobivao samo jednu maslinu. To je tako u Hrvatskoj, a primijetio sam da je tako i u Italiji, domovini pizze", piše joj jedan Hrvat, a drugi joj također piše kako je to u Hrvatskoj uobičajeno, ali da uvijek može zamoliti konobara za dodatne masline.

>> Je li ananasu mjesto na pizzi? Novinarka američkog portala pitala chefove

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.