PLACe Market projekt je revitalizacije tržnica koji je od svog početka u travnju donio jednu sasvim drukčiju energiju na domaću street food scenu. Projekt koji se i dalje svaki sunčani petak održava na tržnici Dolac od 18 sati u svojim je redovima okupio respektabilna chefovska imena koja kupuju i kuhaju na Dolcu.
Marin Rendić ispred svog Bistra Apetit, Mario Mihelj, Katarina Vrenc ispred Sopala, Ivana Bekavac, Christian Misirača ispred Nautic cuba Pojoda, Igor Gudac ispred Brooma 44, Branko Kusovac ispred Al Dentea, ali i ekipa Gastronomada, restorana Tač, Soi fusiona, Meat the Kinga, Vinkla, Bistroa Točkica, La Centrala, Poha, Proofa33, Boogie Laba, Rougemarina, Poke Pokea, Cunamia, Amelia, Ferdinand knedli, Cufte, Begs plant baseda i Bistroa Market.
Ponuda petkom je zaista raznolika – od graha, tjestenine u parmezanu, panuozzo sendviča s porchettom i oradom u savuru, štrukli, dagnji na buzaru, srdela na grillu, soparnika, bučnice, odstajanih steakova, pašticade, skradinskog rižota, paelle, sushija, poke zdjela, raznih ćufti do slatkog poput carskog drobljenca, knedli i međimurske gibanice.
S obzirom na to da chefovi i ugostitelji prate sezonu i brinu se da ponuda iz petka u petak bude obogaćena nečim novim, evo što posjetitelje čeka sutra.
Odojčići
Chef Marin Rendić iz Bistroa Apetit by Marin Rendić se nakon kraće pauze vraća na Dolac sa savršenim street food proizvodom – suckling pigom. Radi se o još uvijek dojenim baby praščićima s hrskavom kožicom i mekanim mesom. Chef Rendić praščića će napraviti na svoj signature način.
Ali nije to jedini novitet, Broom 44 i chef Igor Gudac će raditi tramezzin sa svinjetinom te flat bread s cvjetačom, chef Christian Misirača za Nautic club pojodu uz svoje tradicionalne fritule s janjetinom na kremi od graška, a ovaj put pripremat će i oslić uz krumpir salatu, a Vinkl u svoju ponudu uz puricu s mlincima uvodi i sarme.
>> Petkom navečer jede se na zagrebačkom Dolcu, evo što i koliko košta