Svakodnevna jela - bili glavna jela ili deserti - trebaju biti jednostavna, brzo gotova te od cjenovno pristupačnih sastojaka. Sjetili smo se tako jednog odličnog deserta u kojem dobitnu kombinaciju čine banane i čokolada.
Banane većina nas uvijek ima u kući, a ako se i vama događa da počnu tamniti, a ne da vam se peći kruh od banane - iskoristite ih za ovaj zdravi desert. Mekan je i sočan, a ako smjesu stavite u okrugli kalup, izgledat će kao čokoladna tortica.
Autorica recepata Antonia Jagodić već je poznata po svojim brzim i jednostavnim slasticama koje često isprobavamo. Nakon što je desert ostavila da se u ohladi u hladnjaku i stisne isprobala ga je i oduševila se - baš kao i mi.
Potrebni sastojci
Pripremite dva sastojka:
- otopljena čokolada
- banane
Kako se priprema
Otopite čokoladu, a banane stavite u blender. Kad se čokolada otopi, dodajte ju u blender s bananama i miksajte. Izlijte u kalup za torte - kolač će biti viši u kalupu manjeg promjera, a niži u širem kalupu. Stavite ga u hladnjak na hlađenje kako bi se stisnuo i bio kompaktan, a prije konzumacije ukrasite po želji - možete koristiti sitno sjeckane lješnjake.
Recept s točnim mjerama pronađite ovdje.