Za najbolju talijansku carbonaru trebat će vam samo pet sastojaka

Foto: Shutterstock

TJESTENINU obožavamo jesti na sve načine - to nam je omiljeni comfort food, kao i većini ljudi, a talijanske recepte uvijek rado rekreiramo. Među njima je i recept za carbonaru, poznato talijansko jelo čiji su glavni sastojci špageti, jaja, sir Pecorino Romano, parmezan i guanciale.

Iako popularna, mnogi ju pogrešno pripremaju (najviše je zabune upravo oko pripreme jaja), a u nastavku saznajte kako ju točno pripremiti i koji vam sve sastojci trebaju - i ubuduće neće biti pogreške!

Potrebni sastojci

Za autentičnu talijansku carbonaru trebat će vam:

  • jaja
  • špageti
  • Pecorino Romano
  • parmezan
  • maslinovo ulje
  • guanciale
  • sol i papar po želji.

Kako se priprema

Stavite kuhati vodu za tjesteninu, a u posebnoj posudi umutite jaja, žumanjke, Pecorino Romano i parmezan. Začinite s prstohvatom soli i izdašnom količinom crnog papra. Dok se tjestenina kuha, zagrijte ulje u velikoj tavi i prepržite guanciale.

Tjesteninu kuhajte dok ne bude al dente, odvojite šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina, a zatim ocijedite tjesteninu i dodajte u tavu na laganoj vatri. Miješajte oko minutu, a tjesteninu zatim stavite u jaja koja ste pomiješali sa sirom i tu zdjelu stavite iznad lonca s kipućom vodom.

Sada sve zajedno dobro promiješajte, a na ovaj ćete način moći kontrolirati svaki korak. Zahvaljujući temperaturi, jaja će se dovoljno termički obraditi da ne budu sirova i da ostanu kremasta, a temperatura nije toliko jaka da se jaja pretvore u kajganu. Tjesteninu na kraju servirajte s još malo ribanog sira - i to je to.

Cijeli recept za talijansku carbonaru je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.