Za vikend se održava peti Festival indijanske banane u Gornjoj Bistri

Foto: Indijanske banane

JESEN je pravo vrijeme za obilazak svih festivala i gastromanifestacija, a jedan takav je i Festival indijanske banane, koji se održava ovog vikenda u Gornjoj Bistri već petu godinu. Festival će početi u subotu, 14. rujna, a trajat će do nedjelje, 15. rujna.

Kako najavljuju iz organizacije, posjetitelji će imati priliku kušati ne samo indijanske banane nego i široku paletu drugih egzotičnih vrsta voća i povrća, koje se proizvodi na domaćoj plantaži, a prodaje pod brendom Exotic King. 

Exotic King nudi više od 50 vrsta egzotičnog voća i povrća, uključujući indijanske banane, mini guave, afričke šljive, babaco, razne vrste pitaya, limunsku travu, bamiju, batat, jalapeño papričice i mnoge druge specijalitete iz cijelog svijeta.

U službenom programu naveli su da će se na festivalu prodavati i sadnice, razno voće i povrće, a sudjelovat će i OPG-ovi i proizvođači zdrave hrane. Osim toga, najavljuju i predavanja profesora, nutricionista i uzgajivača, dok će u sklopu gastroponude biti degustacija hrane i pića uz pivo, vino i gin, ali i kolače, fritule i palačinke od indijanske banane. 

Najavili su i bogat zabavni program, glazbene nastupe, stand-up te dječji kutak u kojem će se održavati radionice. 

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, festival će se održati u velikom šatoru na lokaciji Kamenoloma Bistra, Ulica 69 B, Gornja Bistra. Sve detalje i informacije pronađite na njihovoj stranici

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.