Zadnji PLACe Market: U petak na Dolcu gostuje restoran s Michelinovom zvjezdicom

Foto: Press

NAKON 30 održanih izdanja PLACe marketa, najpopularnijeg street food projekta, ovog se petka na Dolcu u Zagrebu održava posljednje ovogodišnje blagdansko izdanje ovog projekta, i to od 18 sati.

>> Petkom se opet kuha na Dolcu. Provjerili smo što se jede, nude i pohanu sarmu

PLACe Market, nacionalni projekt oživljavanja tržnica koji je svaki sunčani petak na Dolcu u Zagrebu te proljetnim subotama na Pazaru u Splitu okupljao neke od najpoznatijih domaćih chefova, i ovaj petak, zadnji put ove godine, donosi poznata imena na najpoznatiju zagrebačku tržnicu.

Dubravkin put priprema odojak i šiš-sarmu

Dubravkin put, drugi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom, sutra će s chefom Tiborom Valinčićem gostovati na blagdanskom izdanju jedinog hrvatskog noćnog marketa. Pripremat će odojak i sarmu, odnosno trgani odojak u sourdough foccaci uz pesto od pistacija i badema, jabuku kuhanu u smeđem maslacu te creme fraiche. 

Sarma je u biti šiš-sarma iz kamado roštilja, s kremom od kulena crne slavonske svinje, a tu je i slatka "spicy appple carrot caramela", odnosno biskvit od badema i mrkve, karamela, krema od jabuka te chantily bijela čokolada.

Chef Roko Nikolić dijelit će štand s Pigeriom Gudin koja je napravila pravu malu revoluciju na Pazaru u Splitu svojim jelima od svinje. Chef Roko Nikolić pripremat će Scotch Egg - kuhano jaje umotano u meso kobasice, obloženo krušnim mrvicama.

Ono što je posebno zanimljivo je susret starih prijatelja iz Splita - Pigerie Gudin i Sexy Cowa, susret prasice i kravice. Sexy Cow najpopularniji je street food lokal u Splitu koji je već jednom gostovao u Zagrebu i za čije su ručno rađene wrapove Zagrepčani čekali u nikad dužim redovima.

Kobasice u pizza tijestu

Na tržnicu Dolac vraća se i food bloger i influencer Vedran Bošković koji će pripremati zanimljive kobasice u pizza tijestu. A tu je i prvi put štand artisan proizvoda od kave. WellBean World, koji će nuditi brojne slastice i koktele bazirane na kavi.

Osim navedenih, tu su i neki standardni specijaliteti - odležani steakovi iz Meat the Kinga, tjestenina u kolutu parmezana iz Al Dentea, Pad Thai iz Thai Thaija, gulaš od divljači i crni rižoto chefa Vedrana Stojanca te sushi, tempura kozice i gyoze iz SoHo sushija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.