Na njih se ne možete osloniti: Četiri znaka koja nisu podrška svojim partnerima

*Horoskopske preporuke i savjete ne treba shvaćati naročito ozbiljno, a za sve indikacije i nuspojave obratite se obližnjem znanstveniku.

Svi želimo da naš partner bude tu za nas kad nam je najteže, da nam pruži rame za plakanje i toplu riječ utjehe. No, neki horoskopski znakovi jednostavno nisu prirodni u pružanju emocionalne podrške. Bilo da su previše zaokupljeni sobom, previše racionalni ili jednostavno nisu u dodiru s vlastitim osjećajima, ovi znakovi često nisu ona emotivna stijena na koju se možete osloniti. Evo četiri horoskopska znaka koji, iako su sjajni u mnogim stvarima, nisu najbolji kad je riječ o emotivnoj podršci - barem ne na onaj način koji očekujete.

Blizanci

Blizanci su društveni leptiri i vole razgovarati o svemu, ali kad dođe vrijeme da budu emotivna podrška svom partneru, često su previše rastrojeni ili zaokupljeni svojim mislima da bi se uistinu povezali. Rado će analizirati situaciju, ali pružiti duboku emocionalnu utjehu? To je već izazov.

Blizanci se često ponašaju kao da su iznad emocionalnih drama i radije će dati savjet iz glave, nego iz srca. Njihov način rješavanja problema je razgovor – ali onaj koji se više temelji na intelektualnim rješenjima, nego na zagrljajima i suosjećanju. Ako tražite suzdržani, objektivni pogled na stvari, Blizanac je idealan partner – ali ako trebate duboku emotivnu povezanost, mogli biste ostati kratkih rukava.

Strijelac

Strijelci su slobodne duše i entuzijastični avanturisti, no kad se suoče s emotivnim problemima svog partnera, mogu postati pomalo neprisutni. Njihov moto je "život ide dalje", pa ako se osjećate tužno ili slomljeno, Strijelac će vam možda reći da to jednostavno "otpustite" i krenete dalje. Ne iz zlonamjernosti, već zato što oni sami izbjegavaju teške emocije i radije će se usredotočiti na vedriju stranu života.

Strijelci jednostavno ne vole težinu emotivnih razgovora pa će često pokušati riješiti problem tako da ga minimaliziraju. Iako su divni partneri kad je riječ o zabavi i podršci u životnim avanturama, emotivni kaos jednostavno nije njihovo područje.

Djevica

Djevice su perfekcionisti, ali kad je riječ o emocionalnoj podršci, njihova praktična priroda često ih ostavlja korak iza. Umjesto da sjednu i saslušaju svog partnera s razumijevanjem, Djevice će pokušati "popraviti" stvari - i to odmah. Emocije im nisu prirodni jezik, pa kad partner dođe sa slomljenim srcem, Djevica će se truditi pronaći logična rješenja umjesto da jednostavno pruži utjehu.

Njihova urođena sklonost analizi i kritičkom razmišljanju može djelovati hladno i udaljeno, što njihovim partnerima često ostavlja dojam da nisu istinski shvaćeni ili podržani na emotivnoj razini.

Vodenjak

Vodenjaci su poznati po svojoj neovisnosti i originalnosti, ali kad je riječ o emocionalnoj podršci, često im nedostaje taj "topli dodir". Vole filozofirati o velikim idejama i promjenama u svijetu, ali kada njihov partner treba suptilnu emotivnu podršku, Vodenjak može djelovati hladno ili distancirano. Njihova sklonost intelektualnom pristupu životu često ih odvaja od dubokih emotivnih trenutaka pa se partneri mogu osjećati kao da su njihove emocionalne potrebe gurnute u drugi plan.

Vodenjak nije netko tko će vam pružiti dug i utješan zagrljaj – oni će vam, radije, ponuditi racionalni savjet i potaknuti vas da sagledate širu sliku, iako to možda nije ono što vam u tom trenutku treba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.