10 pasmina pasa koje su rođene za plivanje

Foto: Unsplash

IAKO većina pasa voli vodu, određene pasmine ističu se zbog svojih plivačkih sposobnosti. Te pasmine u prošlosti su uglavnom bile korištene tijekom lova na ptice vodarice, zbog čega im je ljubav prema vodi urođena.

U nastavku donosimo popis deset pasmina pasa, poznatih kao najbolji plivači, koje je izdvojio Američki kinološki savez.

Američki vodeni španijel

Američki vodeni španijeli su rijetka pasmina koja je nekoć bila korištena za lov na prostoru SAD-a i Kanade. Ovi psi imaju karakteristike retrivera i španijela te se odlično snalaze u svim vodenim površinama, od močvara do jezera. Jako su razigrani i puni energije.

Barbet

Barbeti su još jedna rijetka pasmina koja se koristi za lov ptica vodarica još od 16. stoljeća. Ovi društveni i prijateljski nastrojeni psi su energični i obožavaju provoditi vrijeme u vodi.

Bojkinški španijel

Bojkinški španijeli su česti suputnici tijekom lova na purice i ptice vodarice na području američkog juga. Ovi psi srednje veličine idealni su ljubimci za vrlo aktivne obitelji koje traže inteligentnog i simpatičnog psa.

Retriver zaljeva Chesapeake

Retriveri zaljeva Chesapeake snažni su i izdržljivi psi koji imaju masno, vodootporno krzno jer su navikli raditi u hladnim vodama zaljeva Chesapeake. Ako ste jako aktivni i puno vremena provodite na otvorenom, ovo je pasmina za vas.

Kovrčavi retriver

Kovrčavi retriveri jedna su od najstarijih pasmina pasa. Ovi psi su vrijedni i iznimno inteligentni, a uz to su jako aktivni, što znači da im trebate posvetiti puno vremena kako bi bili sretni.

Engleski seter

Engleski seteri su umiljati, dražesni i vole udovoljavati svojim vlasnicima. Osim toga, jako su aktivni, a uz rani trening, mogu postati i odlični plivači.

Ravnodlaki retriver

Ravnodlaki retriveri imaju prekrasno, glatko krzno koje ih štiti od vode i hladnih temperatura. Iako su originalno uzgajani kao lovački psi, u današnje vrijeme se većinom koriste kao kućni ljubimci zbog svoje prijateljske prirode.

Irski vodeni španijel

Irski vodeni španijeli jedni su od najvećih i najstarijih španijela na svijetu. Njihovo kovrčavo krzno odbija vodu, a uz to su jako inteligentni i izdržljivi. Oni su odlični obiteljski psi i prilagođavaju se različitim uvjetima.

Labrador retriver

Labrador retriveri godinama su jedna od najpopularnijih pasmina na svijetu. U prošlosti su bili korišteni kao lovački psi, a u današnje vrijeme obavljaju razne zadaće. Jako su društveni i privrženi svojim vlasnicima, brzo uče nove trikove i obožavaju plivati.

Lagotto Romagnolo

Psi pasmine Lagotto Romagnolo nekoć su se koristili u lovu na ptice vodarice, a danas se uglavnom koriste kao lovci na tartufe. Ovi inteligentni psi vodene su površine zamijenili šumama, ali to ne znači da i dalje nisu odlični plivači.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.