3.2 milijuna pregleda: Pas se upaničio jer je izgubio vlasnike iz vida

Screenshot: TikTok

VIDEO koji prikazuje snažnu emocionalnu vezu između kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika osvojio je srca milijuna ljudi.

U videu koji je podijeljen na TikToku, vlasnici zlatnog retrivera Mauija na kratko se udaljavaju od njega u parku. Reakcija psa je kombinacija zbunjenosti i stresa te pokazuje koliko je pas vezan za svoje vlasnike. U samo 30 sekundi, Maui je pogledom tražio svoje ljude i zbunjeno trčkarao kako bi ih što prije pronašao. 

@maui_thegoldenpup To be loved by him 🤍#goldenretriever #dogmom #doglove ♬ Beautiful Boy Edit - 𝙇𝙖𝙣𝙜𝙪𝙁𝙞𝙡𝙢𝙨

Ovaj trenutak naglašava važan aspekt vlasništva nad kućnim ljubimcima - način na koji psi doživljavaju svoje vlasnike. Prema članku na VetExplainsPets, psi često svoje ljudske pratioce vide kao obitelj.

To je podržano istraživanjima koja pokazuju da psi stvaraju snažne emocionalne veze sa svojim vlasnicima, slične onima koje se viđaju u odnosima između roditelja i djece. Članak objašnjava kako psi oslanjaju na svoje vlasnike za sigurnost i utjehu, što može objasniti Mauijevu uznemirenu reakciju kada je njegov vlasnik nakratko nestao iz vidokruga.

Mauijeva reakcija nije samo pokazatelj ovisnosti, već i izraz duboke emocionalne povezanosti koju ima sa svojim vlasnikom. Za mnoge vlasnike kućnih ljubimaca, ovo dodatno naglašava važnost razumijevanja i njegovanja emocionalnih potreba njihovih ljubimaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.