Kako i čime hraniti tarantulu?

Foto: Shutterstock

TARANTULE se hrane živom hranom: žoharima, skakavcima, cvrčcima, crvima, a odrasli mogu ponekad pojesti i male glodavce poput jednodnevnih miševa.

Aktivne su noću i love na tlu, iz zasjede. Lovinu ubijaju injiciranjem otrova kroz šiljate zube. To im lako polazi za rukom jer im je tijelo prekriveno osjetilnim dlačicama pomoću kojih detektiraju veličinu i položaj žrtve, tj. vibracije koje proizvodi kretanjem.

Kao većina paukova, nema dobar vid, i najviše oslanja na osjet dodira. Ako se radi o lovini s većim udjelom krute tvari (npr. miš), tarantula je mora prvo smrviti ili pretprobaviti, tako da preko plijena prevuče probavne sokove.

Zatočeništvo


Tarantula se u zatočeništvu ne hrani osobito često. Ako odbije hranu, treba je u roku nekoliko sati izvaditi iz terarija kako se ne bi razvili nepoželjni mikroorganizmi. Ako opet odbije, ponudite joj hranu za nekoliko dana. Bez posljedica za zdravlje može ne jesti i do mjesec dana.

Za njezin apetit vrlo je važna temperatura. Naime, ako je u terariju manje od 20 Celzijevih stupnjeva, tarantula jede manje, a ako je preko 25 stupnjeva, apetit snažno ojača.

Tarantula većinu potrebne tekućine dobivaju iz hrane, ali joj obavezno treba biti dostupna i posudica s vodom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.