Lojalni i neustrašivi: Ovo su najbolji psi čuvari

AKO niste ljubitelji nježnih i malih pasa koji se samo žele maziti i smjestiti vam se u krilo, nego tražite i neustrašivog i vjernog psa čuvara, razmislite o nekoj od ovih pasmina:

1. Njemački ovčar



Vrlo cijenjeni kao policijski, vojni i ostali radni psi, njemački su ovčari i vrlo zaštitnički raspoloženi prema svom ljudskom čoporu. Prvotno uzgajani za čuvanje ovaca, ovi su se psi pokazali kao vrlo inteligentni, odani i zaštitnički raspoloženi.

2. Rotvajler



Od samog pogleda na ovog mišičavog, snažnog i moćnog psa provalnici će pobjeći glavom bez obzira. Vrlo je lojalan obitelji i sumnjičav prema nepoznatim ljudima dok propisno ne upozna.

3. Doberman



Iznimno inteligentan, snažan i atletski građen, doberman ima fantastične predispozicije za dobrog čuvara. Međutim, treba imati na umu da se smatra i jednom od najopasnijih pasmina.

4. Bulmastif



Cijenjena pasmina nastala križanjem buldoga i mastifa impozantne pojave koje će se uplašiti svaki nepozvani gost. Velik je i snažan te će oboriti provalnika i zadržati ga dok ne dođe pomoć.

5. Američki stafordski terijer



Nabijen i snažan za svoju veličinu, staford je topao i pouzdan član obitelji koji se pretvara u neustrašivog borca kada mu je čopor ugrožen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.