Znatiželjni tragač: bigl

Foto: Shutterstock

NAJPOPULARNIJI bigl je Snoopy iz svima poznatog crtića. Ova pasmina potjeće još iz 14. stolječa kada lov u Engleskoj postaje jako popularan. Ime mu dolazi od keltske i staroengleske riječi, a znači mali. Oko 1800. uzgojeno je nekoliko veličina biglova, ali oni najmanji su bili i najpopularniji i česta pratnja žena engleske aristokracije. 

 
Jedan od najljubaznijih pasa, bigl je uzgojen kao lovac u čoporu i treba društvo, psa ili čovjeka. Voli istraživati na otvorenom i entuzijastični je tragač. Ako mu pružite odgovarajuću vježbui aktivnost, postat će miran i poslušan kućni pas. Izvrstan je za djecu, nježan je, tolerantan i uvijek spreman na igru i avanturu. Neovisna je pasmina i lako može pobjeći. Laje i zavija. 
 
Bigl zahtijeva dnevnu vježnu, dugačke šetnje ili trčkaranje na sigurnom području. On je pas željan društva i najsretniji je ako svoje vrijeme može podijeliti između kuće i dvorišta. 
 
Bigl voli svoju hranu i jest će dok ne pukne ako mu se dozvoli. Zna biti jako domišljat u pronalaženju hrane u ormariću, kanti za smeće ili na stolu. Omiljena aktivnost mu je kopanje po zemlji.
 
Ima kratku i glatku dlaku koja se pretjerano ne linja, a  vrlo se lako održava i uređuje. Treba mu redovito provjeravati uši i rezati nokte.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.