Aligatora udario auto, policija krenula u akciju spašavanja

Screenshot: Facebook

U CRAVEN Countyju, u Sjevernoj Karolini, prošlog tjedna došlo je do neobičnog incidenta kada je šerifov ured zaprimio poziv o aligatoru u nevolji na autocesti.

Služba za zaštitu životinja (APS) reagirala je nakon što je aligator udaren automobilom dok je prelazio autocestu. Iako je incident mogao završiti kobno, aligator je pretrpio samo lakše ozljede, što je lokalne vlasti potaknulo na hitnu akciju spašavanja.

"Primili smo poziv o aligatoru koji je prelazio autocestu, uslijed čega je na njega naletjelo vozilo. Srećom, pretrpio je samo lakše ozljede stražnje noge i bit će u redu", napisali su iz APS-a na Facebooku.

🐊Yesterday was an eventful Friday. We received a call about an alligator that was crossing Highway 70 and got hit by a...

Posted by Craven County Sheriff’s Office - Animal Protective Services on Saturday, September 7, 2024

Tim Službe za zaštitu životinja blisko je surađivao s lokalnim stručnjacima kako bi osigurao sigurnost aligatora. Kontaktirali su Chrisa Kenta, biologa iz Komisije za divlje životinje Sjeverne Karoline, koji je doveo biologinju te službenike za divlje životinje da pomognu.

Zajedno su transportirali aligatora na sigurno mjesto i označili ga radi praćenja. Ovo je bio važan korak jer praćenje pomaže vlastima u nadzoru kretanja i zdravlja lokalne populacije aligatora, što pridonosi održavanju uravnoteženih ekosustava.

Aligatori su autohtoni u Sjevernoj Karolini, posebno u obalnim područjima poput Craven Countyja. Iako nije uobičajeno vidjeti jednog kako prelazi prometnu autocestu, prometnice koje prolaze kroz prirodna staništa znače da su ovakvi susreti sve češći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.