Južnokorejski stručnjaci ´oživjeli´ mrtvog psa! Cijena? 100 tisuća dolara

 Foto: www.123rf.com

AKO ste ikad ostali bez kućnog ljubimca koji je uginuo, dobro znate kako je to teško.

Isto su prije šest mjeseci, kad su ostali bez svog boksera Dylana koji je uginuo od srčanog udara (tijekom operacije karcinoma na mozgu) proživljavali Laura Jacques i Richard Remde iz North Yorkshirea.

"Nisam znala kako se nositi s gubitkom! Željela sam skočiti s mosta ili učiniti tako nešto", izjavila je Laura za britanski Telegraph.

Očito, ne mogavši se nositi s gubitkom par je odlučio klonirati svog psa. Tim povodom Richard Remde, odmah nakon operacije otputovao je u Južnu Koreju i s tvrtkom Sooam dogovorio kloniranje svog psa te se vratio u Veliku Britaniju.

Nažalost, prvi pokušaj kloniranja nije uspio pa se morao vratiti s novim DNA uzorkom. Problem je bio u tome što je uzet sa psa koji je već 12 dana bio mrtav.

Budući da se uzorci potrebni za kloniranje uzimaju prije ili odmah nakon što je pas uginuo bio je to prvi slučaj kloniranja psa čiji je DNA uzorak uzet s tako velikim vremenskim odmakom, ali ne da je postupak uspio, već su pomoću Dylanovih ostataka klonirana dva psića.

Jednog je njegova surogat majka okotila na sam Božić te je dobio ime Chance. Druga surogat majka još je skotna i štene koje će se zvati Shadow na svijet tek treba doći.

Za kraj napišimo kako je navedena tvrtka do sad već klonirala 700 pasa, a poželite li vi klonirati svog koštat će vas to 100 tisuća dolara - po štencu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.