Crni psi i mace u azilima čekaju svoje ljude, ali tek rijetki ih primjećuju

Foto: Udruga Sklonište dobrote / Sklonište za nezbrinute životinje Luč Zagorja

TAKOZVANI sindrom crnog psa nije mit. S jedne strane postoji praznovjerje koje je stigmatiziralo crne mačke, a s druge strane crni su psi u azilima potencijalnim udomiteljima na neki način nevidljivi. Ljudi jednostavno prolaze kraj njih i zagledavaju se u pse drugih boja.

"Za to nema nikakvog razloga jer njihove osobnosti nisu ništa drugačije od onih drugih pasa - neki su velike maze, a neki spremni za mnogo akcije na svježem zraku. Ljudima govorimo da psa trebaju birati po svojem životnom stilu, a ne po izgledu", rekao je za Index Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

Otto i Oscar

Statistika otkriva da je u Dumovcu konstantno oko 20 posto crnih pasa. Otto je ovdje već više od tri i pol godine, a Oscar gotovo tri godine. Ako razmišljate o udomljavanju, možda vam baš ova dva ljepotana ukradu srce.

Oscar, Foto: Azil Dumovec

Čekaju vas na adresi Franjčevićeva 43 radnim danom od 11 do 13 ili od 15 do 17 sati, subotom od 10 do 14 sati, kao i nedjeljom i praznicima od 10 do 12 sati.

Otto, Foto: Azil Dumovec

Sky

Zaigrani veseljak, naučen na povodac i velika maza. Tako iz Skloništa za nezbrinute životinje Luč Zagorja opisuju Skya. Star je 15 mjeseci, očišćen od parazita, mikročipiran, cijepljen protiv zaraznih bolesti i bjesnoće. Željan je druženja, učenja i maženja i čeka svoj dom u Mariji Bistrici. Kontakt za više informacija i dogovor oko udomljavanja: 0913300573 Mirjana.

Tri bezimena šteneta

Tužna priča stiže i iz Virovitice, gdje su na Šumskoj cesti pronađena tri šteneta stara oko 4 mjeseca. Još uvijek nemaju svoje ime, a više informacija možete doznati na broju telefona 0916202900.

Sherry

Sherry je nježna cura, malo čak i plaha u prvom kontaktu, ali vrlo znatiželjna i posebno se veseli igračkama koje može grickati. Treba joj malo vremena da se opusti, ali predat će vam se kad vidi da joj želite dobro i kad joj pristupate s nježnošću. Tada će i uživati u maženju.

Jako je uživala na livadi Azila Prijatelji Čakovec, gdje je mogla trčati i njušiti koliko je htjela, a u svom azilskom dvorištu je prilično mirna i voli se povući u svoju skromnu kućicu i od tamo promatrati. Puno bi joj bilo lakše opustiti se u mirnom okruženju, na mekanim toplim dekicama, daleko od azilske buke i stresa. 

Rođena je u ožujku 2015., visoka oko 30 centimetara i ima kraći rep. Kontakt: 0994800640 ili 060600105.

Melem

Melem je u azil u Osijeku stigao prije 10 mjeseci. Dugo mu je trebalo da počne vjerovati u volontere velikog srca i nauči se na povodac te krene u šetnje. Ali uspjeli su. Ide u šetnje kao i njegovi cimeri, a obožava se i maziti. 

Više informacija o Melemu možete dobiti na broju telefona 0958723087.

Astra

Astra je napuštena kao i puno pasa u Hrvatskoj, ali to nije zaslužila. Divnog je karaktera, poslušna je, razigrana i zahvalna za čak i najmanju pozornost. Nježne je građe i bit će najvjernija prijateljica ljubiteljima crnih pasa. Nalazi se u udruzi Šapica u Donjoj Bistri, a više informacija možete dobiti na broju telefona 0959263234.

California

Nismo zaboravili ni crne mace. California je stara oko 7 mjeseci i sitna pa je zbog toga zaradila nadimak mica-patuljčica. Jako je draga i umiljata, voli se maziti, naučena je na pijesak i život u kući, odnosno stanu. Kastrirana je, cijepljena i očišćena od svih parazita. 

Ako ste poželjeli baš takvu macu, javite se na e-mail udrugasklonistedobrote@gmail.com.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.