Danas je Svjetski dan mješanaca

Foto: Pixabay

Svjetski dan mješanaca obilježava se dva puta godišnje, 31. srpnja i 2. prosinca. Ovaj se dan može obilježiti na više načina, a neki od njih su udomljavanje psa iz azila ili registrirane udruge, spašavanje napuštenog psa, dijeljenje svoje priče i fotografija o ljubimcu mješancu, ali i dijeljenje objava s društvenih mreža o psima kojima je potreban dom.

Isto tako, ako ne možete udomiti psa, možete postati privremeni udomitelj. Privremeni udomitelji omogućuju psu socijalizaciju, uče ga ponašanju u kući ili stanu te općenito lijepom ponašanju, što je dodatni plus za lakše udomljavanje. Osim toga, možete se uključiti u rad azila ili udruge, ili sudjelovati na događajima posvećenim psima mješancima.

@bygollymisterollie Happy National Mutt Day! 🐶🐾❤️#chiweenie #chihuahua #chihuahuastiktok #nationalmuttday #dapplechiweenie #dachshund #dogmom #foryou #smoldog #doggo #dogsoftiktok #fyp ♬ This is my family - STEEERLING

Cilj obilježavanja ovog dana jest podizanje svijesti o količini napuštenih životinja te o tome da svaki pas, bez obzira na pasminu, zaslužuje život pun ljubavi i sreće. 

> Ako ste ponosni vlasnik mješanca, podijelite s nama svoju priču i fotografije. Javite nam se na ljubimci@index.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.