Danas je Svjetski dan napuštenih životinja. Ovi preslatki psi i dalje nemaju svoj dom

Foto: Facebook

DILJEM svijeta 4. travnja obilježava se Svjetski dan napuštenih životinja. Kako pokazuju podaci iz 2020. godine, u Hrvatskoj se svake godine napusti oko 15.000 pasa, dok se za mačke evidencija ne vodi. Točan broj napuštenih životinja nije poznat.

Azili diljem svijeta, pa tako i Hrvatske, puni su životinja koje je netko napustio. Volonteri se svakog dana trude uljepšati im boravak u skloništu dok ne dođe bolje sutra i dok napuštene životinje ne dobiju dom. Osiguravaju im hranu, mjesto za spavanje, privremeni dom... Većina azila ovisi o donacijama.

Razni su načini kako možete pomoći napuštenim životinjama, barem danas, na njihov dan. Možete donirati hranu, novac ili druge potrepštine azilima koji se brinu za njih ili pružiti životinjama privremeni dom... Međutim, ono što bi najviše razveselilo napuštene životinje je novi, topli dom pun ljubavi. 

U nastavku teksta vam donosimo samo nekoliko životinja koje su njihovi prošli vlasnici napustili i sada borave u azilu. Možda im vi, baš danas, možete uljepšati život.

Caryota

Ova kujica nalazi se u Azilu Dumovec već 11 mjeseci. "Caryota propada bez ljubavi! Doslovno. Kada je nesretna, izbija joj neurodermitis. Stigla nam je prije 11 mjeseci. U tom je vremenu jedanput neuspješno udomljena, a dio je vremena provela u privremenom smještaju. Naime, nikako joj ne odgovara život u azilu", piše azil.

[HITNO TRAŽIMO UDOMITELJA ILI PRIVREMENI SMJEŠTAJ] Caryota propada bez ljubavi! Doslovno. Kada je nesretna, izbija joj...

Objavljuje Azil DumovecPonedjeljak, 3. travnja 2023.

Belina

Belina je ženka u tipu bordera. Jako voli ljude i društvo, a nikako ne podnosi samoću. Nalazi se u virovitičkom skloništu. 

BELINA ženka u tipu bordera, jako voli ljude i društvo, naučena na povodac, cijepljena, čipirana , kastrirana, ne voli samoću, traži dom zauvijek https://jic.mps.hr/sklonista/#!zivotinja/26531

Objavljuje Sklonište Za Životinje ViroviticaPonedjeljak, 3. travnja 2023.

Mnogo je mužjaka u riječkom skloništu

Svaki od ovih pasa krije svoju priču i nosi bol na svoj način. Svi su iskusili odbacivanje i napuštanje te sada borave u riječkom azilu. Pogledajte slatke dečke koji traže svoj dom. Ako ih ne možete udomiti, barem ih uzmite na privremeni smještaj ili odvedite na izlet

Novi mjesec, nova tema.. ❤️ Nikako ne želimo zakinuti nas jači spol, a kako smo prošli mjesec posvetili damama, ovaj...

Objavljuje Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"Utorak, 4. travnja 2023.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.