Evo što trebate znati ako želite da vam patka bude ljubimac

Foto: Pexels

SVE više ljudi odlučuje se za patku kao životnog suputnika. Ono što biste najprije trebali znati o patkama kao ljubimcima, svakako je to da se radi o životinjama s iznimno zanimljivim karakterom. Svaka je patka drugačija i lako ćete ih raspoznati kada se naviknete na njih. Također, patke su izvrsni ljubimci s obzirom na to da relativno dugo žive, čak 10 do 15 godina, slično kao psi i mačke.

Ono na što trebate obratiti pažnju ako se odlučite imati patku za ljubimca svakako je to da se radi o životinjama koje su mnogo zahtjevnije od, primjerice, kokoši. Patke uživaju u puno čiste vode, što znači da ćete mnogo vremena provoditi čisteći njihove zdjelice i sva mjesta na kojima se kreću. Ovim životinjama ne odgovara hladna temperatura, već preferiraju toplije krajeve. To ne znači da ih ne možete imati ako su zime u vašem kraju oštre – jednostavno ćete im morati osigurati toplo mjesto u kući na kojem će biti zadovoljne.

Patke su vrlo glasne životinje koje privlače pažnju, pa bi prije nabavljanja ovakvog ljubimca bilo jako dobro evaluirati svoj životni stil i okolinu u kojoj se nalazite.

Što morate osigurati svojoj ljubimici?

Osigurajte ograđeno dvorište. Kako bi vaša patka uvijek bila bezbrižna i sigurna u vašem dvorištu, ogradite ga. Također, pobrinite se da nabavite mrežicu koja će onemogućiti da vaša patka pobjegne ili da je dohvati neki grabežljivac.

Nabavite bazen za plivanje. Vašoj patki bit će potreban bazen u kojem će moći plivati. Vodu u bazenu bit će potrebno redovito čistiti. Također, pripazite na to da je u bazen lako ući i iz njega izaći.

Informirajte se o prehrani patke. Prije nego nabavite patku, upoznajte se s prehrambenim navikama vaše nove ljubimice. Kvalitetna i pravilna prehrana osigurat će joj dug i sretan život bez zdravstvenih problema.

Pronađite pouzdanog veterinara. Raspitajte se postoji li u vašoj blizini veterinar koji zna nešto više o patkama. Želite biti sigurni da će u slučaju zdravstvenih problema vaša patka dobiti najbolju skrb.

Patke su društvene životinje. Najbolje se osjećaju kada imaju društvo, pa bi bilo dobro da imate dvije patkice ili da se često družite s vašom novom ljubimicom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.