FOTO Šibenska tržnica ima najslađu prodavačicu cvijeća

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na šibenskoj tržnici ovih dana nije samo voće i povrće glavna atrakcija – prava zvijezda postala je jedna simpatična maca! Svojim neobičnim šarama u nijansama sive i smeđe, ova čupava ljepotica uživa u cvjetnim aranžmanima kao prava dama. Njena pojava toliko je očaravajuća da ju je gotovo nemoguće proći a da ne zastanete i osmjehnete se.

Sjedeći mirno među košarama prepunim šarenog cvijeća, ova šibenska maca izgleda kao da čuva svaki cvijet s posebnom pažnjom. Pogled joj je ozbiljan, a lagano izbačeni jezik kao da dodaje dozu neodoljive zafrkancije. Trgovci na tržnici kažu kako rado provodi vrijeme u blizini štandova s cvijećem, kao da zna koliko njena prisutnost uljepšava svakodnevicu prolaznicima.

Ova simpatična šibenska maca možda je baš ono što nam treba za inspiraciju subotom - opušteno uživanje u malim stvarima, poput mirisa cvijeća i promatranja ljudi koji prolaze. Možda nas podsjeća da usporimo i uživamo u trenucima jednostavne sreće, baš kao što ona uživa u mirisu cvjetnih košara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.