Izgubljeni mačak iz Glasgowa pronađen nakon sedam godina

OBITELJ Hopper iz grada Glasgowa u Škotskoj prije dva tjedna pronašla je svog izgubljenog mačka Kyloa, koji je nestao prije sedam godina, piše BBC.

Sivi tigrasti mačak Kylo nestao je 27. prosinca 2017. godine u parku Maryhill, tijekom šetnje sa svojim vlasnikom i obiteljskom kujicom Harley. Vlasnici su započeli višemjesečnu potragu, ali nisu uspjeli pronaći mačka, iako je bio mikročipiran.

No, prije dva tjedna dobili su poziv veterinara iz obližnjeg grada Bishopbrigga koji im je javio da je njihov mačak živ i zdrav.

Naime, Kyloa je pronašla i udomila jedna žena iz Bishoprigga koja je mislila da je riječ o mački, pa ga je preimenovala u Poppy. Nakon što je odvela mačka na cijepljenje, veterinar je očitao mikročip i otkrio da njezin mačak već ima vlasnika.

"Duboko u sebi mislila sam da je uginuo, tako da mi je sama činjenica da je živ bila nevjerojatna", rekla je Kylova stara vlasnica Frankie Hopper. "Pojavio se na stražnjim vratima te žene i ona ga je odmah udomila. Mislila je da je riječ o ženki, pa ga je nazvala Poppy."

Frankie je zahvalna što se nepoznata stanovnica Bishoprigga brinula o njezinom mačku jer je Kylo bio odličnog zdravlja kada je obitelj Hopper došla po njega.

"Stvarno se brinula o njemu", rekla je vlasnica. "Ljudi mi govore da trebam biti ljuta na nju jer ga nije odvela veterinaru da provjeri mikročip, ali to mi stvarno ne pada na pamet. Da nije bilo nje, Kylo možda ne bi ni bio ovdje, tako da sam sretna što smo ga dobili natrag."

Kylo se uspješno prilagodio svom starom životu, a dane provodi spavajući. Njegova prijateljica, kujica Harley, odmah ga je prepoznala i bila je oduševljena, a mačku nije trebalo dugo ni da se sprijatelji s novom kujicom, koja se zove Tinkerbell. 

Iako je prije nestanka bio vanjski mačak i slobodno šetao susjedstvom, obitelj Hopper odlučila je da ga više neće puštati iz kuće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.