Lani ga pronašli u kanti za smeće, a danas je Gricko najsretniji pas na svijetu

Foto: Facebook

NAKON što je u rujnu prošle godine pas Gricko spašen iz kante za smeće, trebalo mu je vremena da počne opet vjerovati u bolje sutra.

Ali bolje sutra konačno je došlo, pa Gricko sada ima svoju obitelj i stalni dom.

''Ovaj je tjedan proslavio prvi udomidan. Čestitke njemu i njegovim ljudima! Javili su nam da je Gricko dobro, no da prostora za napredak uvijek ima. Vesele nas takve vijesti! Znamo da je dobio ljude koji su strpljivi s njim, upravo onakvi kakve jedan takav psić treba'', napisali su na Facebooku djelatnici azila Dumovec.

Sjećate li se Gricka, pinča koji je sredinom rujna prošle godine pronađen u kanti za smeće u srcu našega grada?! U...

Objavljuje Azil DumovecUtorak, 11. listopada 2022.

Nije dopuštao da mu se itko približi

Kada je lani pronađen u Šenoinoj ulici u Zagrebu, mali pinč bio je jako uplašen, režao je i nije djelatnicima azila dopuštao ni da mu se približe. Bio je uvjeren da će mu nauditi.

"Lavež psa odjekivao je iz kante, pa su stanari okolnih zgrada podigli njezin poklopac. Imali su što vidjeti! Na smeću je stajao iznimno prestrašen psić. Koliko je dugo bio u malom, mračnom i zagušljivom prostoru, ne znamo. Jedan ga je čovjek pokušao izvući van, ali ga je pas ugrizao. Zato je naša ekipa došla po psa. Ni u Dumovcu se nije opustio. Iznimno je agresivan. Je li to zbog svježe traume ili mu je takva narav, još se ne može reći. Sada znamo da je riječ o mužjaku starom između 8 i 9 godina. Čip nema", napisali su tada iz azila Dumovec.

[RAD SA PSOM] Armando je jako teško podnosio život u azilu. On voli svoj mir. Tražimo mu čovjeka koji mu ga može pružiti. Pogledajte koliko uživa u treninzima u udruzi Alpha Canis! Riječ je o aktivnom psu koji će vam biti izuzetno zahvalan za svaki trenutak proveden u igri, šetnji i trčanju. Možete li ga udomiti?

Objavljuje Azil Dumovec u Ponedjeljak, 26. rujna 2022.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.