Mačak koji je pronađen 14 tisuća kilometara od svog doma napokon vraćen vlasnicima

Foto: Facebook/Scottish SPCA

MAČAK Melvin, čiji mikročip je pokazao da živi na australskoj adresi, napokon je vraćen vlasnicima nakon što je pronađen nešto više od 14 tisuća kilometara dalje, u Škotskoj. Zalutalog mačka je 23. svibnja ove godine preuzela Škotska udruga za prevenciju nasilja nad životinjama (SSPCA), nakon što su ljudi koji su ga hranili par puta dnevno prijavili da je bolestan, piše DailyMail. 

Mačka je preuzela Laura McIntyre, jedna od djelatnica udruge, koja ga je zatim odvela veterinaru gdje je otkriveno da ima mikročip. Djelatnici udruge su bili šokirani kada su vidjeli da je Melvin registriran na adresu u Australiji. 

🐾 We recently reunited a cat with his owners who was 9,000 miles from home! ...

Posted by Scottish SPCA on Thursday, June 29, 2023

Nakon duge istrage i uz pomoć drugih udruga, napokon su uspjeli pronaći njegove vlasnike, Jacqueline i Matta Dicka. Doznali su da je bračni par živio u Australiji, gdje su udomili Melvina dok je bio mače. Prošle godine su se odlučili vratiti u Škotsku, nakon 14 godina života u Australiji.

Bračni par je platio oko 4800 eura kako bi svoje ljubimce, mačka Melvina i psa Maxa, doveli u Škotsku. Na njihovu žalost, nije prošlo ni dva mjeseca, a Melvin se izgubio. No nakon nešto više od 9 mjeseci, napokon su našli voljenog ljubimca. 

Djelatnici udruge su naglasili da je ovo jedan od slučaja koji pokazuju zašto je važno mikročipirati ljubimce. Mikročipiranje će od iduće godine postati obavezno za vlasnike mačaka u Engleskoj, a udruga se nada da će se zakon proširiti i na Škotsku. 

Melvinu ovo nije bila prva avantura koja ga je skoro koštala glave. Njegovi vlasnici su kasnije otkrili da je mačka u Australiji napao dingo, a preživio je samo zato što ga je spasio njihov pas Max.  
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.