Neki psi ne vole spavati u krevetima za pse. Evo i razloga

Foto: Shutterstock

NEKIM psima je udobnije ležati na tepihu, deki ili na običnom podu, dok ima onih koji obožavaju imati svoj vlastiti krevet u kojem uživaju u svakoj minuti odmora. Vjerujemo da je simpatično vidjeti psa u smiješnim pozama u njegovom krevetiču, no neke pasmine jednostavno ne vole krevete, koliko god oni udobni ili skupi bili. Postoji nekoliko mogućih razloga zašto vaš pas ne želi spavati u krevetu za pse.

Neudobnost

Možda se vašem psu ne sviđa materijal ili oblik kreveta za pse koji imate. Pokušajte pronaći krevet koji je udobniji i prikladniji za vašeg psa.

Osjećaj izolacije

Vaš pas može preferirati spavanje u vašoj blizini kako bi osjetio vašu prisutnost i toplinu.

Navike i rutina

Ako je vaš pas navikao spavati s vama u krevetu, moguće je da je teško promijeniti tu rutinu.

Nervoza ili anksioznost

Psi mogu biti nervozni ili anksiozni ako se osjećaju odvojeni od vlasnika, stoga preferiraju spavati u vašoj blizini.

Pokušajte promijeniti krevet za psa, napraviti pozitivno okruženje za spavanje i omogućiti psu da bude blizu vas, ako mu to pomaže da se osjeća sigurno i udobno. Uvijek je dobro posavjetovati se s veterinarom ako primijetite da vaš pas ima problem sa spavanjem.

Postoje li pasmine koje ne vole krevete za pse?

Svaki je pas jedinka sa svojim vlastitim preferencijama i ponašanjem, tako da ne postoji posebna pasmina pasa koja unaprijed ne voli krevete za pse.

Međutim, postoji nekoliko faktora koji mogu utjecati na to hoće li pas voljeti ili ne voljeti spavati u krevetu za pse. To uključuje veličinu, oblik, materijal i udobnost kreveta, kao i osobne preference psa i njegov odnos s vlasnikom.

Neki psi preferiraju spavanje na tvrdoj površini, poput poda ili kauča, dok bi drugi radije imali udoban krevet. Važno je promatrati ponašanje vašeg psa i prilagoditi okruženje za spavanje njegovim potrebama.

Ako primijetite da vaš pas ne voli krevet za pse, možda biste trebali isprobati različite vrste kreveta kako biste pronašli onaj koji će vašem psu odgovarati. Isprobajte staviti neku tanju podlogu poput tepiha, deke ili dry beda (podloga s neklizajućom površinom, udobna, no tanka i lagana za održavanje), a ako ništa od toga se psu ne svidi, jednostavno ga ostavite da spava tamo gdje mu je najugodnije.

@henryspet Sleep sleep sleep #pet #😂 #dog #funny #funny ♬ original sound - Henry’s pet
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.