Orao toliko htio biti tata da je čuvao kamen. Sad se brine o ptiću bez roditelja

Foto: Facebook

Posljednjih tjedana, bjeloglavi orao Murphy u rezervatu za ptice u Missouriju brinuo se o kamenu. Murphy je svakodnevno sjedio na kamenu čekajući da se izlegne, što je privuklo pozornost zaposlenika rezervata. 

"Iako bi vas moglo rastužiti što je Murphy izgradio gnijezdo u kojem se prema kamenu ponašao kao da je jaje, to je samo njegov hormonalni odgovor na proljeće. Murphy nije tužan pa ne morate biti ni vi", objavili su iz utočišta na Facebooku. A pošto je tako jako htio biti tata, kad se pojavio mladunac orla bez roditelja, Murphy je dobio priliku da uskoči u pomoć i pomogne mu. Tako da je kamen zamijenilo pravo mladunče.

For those of you just joining us - and for those who might need a catch-up… today we’re presenting a synopsis of the...

Objavljuje World Bird SanctuaryUtorak, 11. travnja 2023.

We know everyone is very excited about Murphy and his charge and wants more and more photos and video of them, however, our first goal is to disturb them as little as possible. We do not have the bandwidth capacity for a live stream (we’ve tried everything, and we do have starlink), and we are working on a good camera feed that can be recorded and transferred to social media. Please be patient with us, our staff is small and caring for our birds is job #1

Objavljuje World Bird Sanctuary u Srijeda, 19. travnja 2023.

Ponašanje nije neobično

Inače, Murphy ima 31 godinu i smješten je u nastambu s još 4 orla. Orlovi žive 15 do 25 godina u divljini, ali duže u zatočeništvu. Obično polažu jedno do tri jaja jednom godišnje. Zaposlenici rezervata objašnjavaju da mužjaci orlova igraju veliku ulogu u podizanju mladih pa Murphyjevo ponašanje s kamenom nije neobično.

"Murphy ne treba pravo jaje da bi se osjećao ispunjenim. On je prilično zadovoljan svojim kamenom i jako ga štiti. Nakon što njegovi proljetni hormoni prođu, dosadit će mu i krenut će na druge aktivnosti", objasnili su. Murphy je u rezervatu zbog ozlijeđenog krila.

Objavljuje World Bird SanctuaryPonedjeljak, 17. travnja 2023.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.