Ove stvari možete ponijeti na plažu da psu bude ugodno i zabavno

Foto: Pexels

PLAŽA može biti izuzetno zabavno mjesto za vašeg psa, sve dok to radite na pravilan način. Postoji mnogo čimbenika koje treba uzeti u obzir kada planirate ljetovanje i dan na plaži sa svojim psom.

Osnovne stvari koje nosite na plažu kako biste se osjećali ugodno, poput kreme za sunčanje, deke i grickalica, no što je s vašim psom? Dobro pravilo je: ako vama to treba, vjerojatno treba i vašem psu.

Dr. Lisa Lippman, veterinarka u Bond Vetu, predlaže da obavezno ponesete svježu vodu i zdjelu, suncobran ili šator za plažu, dodatni ručnik, ogrlicu i povodac, vrećice za pseći izmet, plutajuće igračke, komplet prve pomoći, prsluk za spašavanje za pse, poslastice te kremu za sunčanje prilagođenu psima.

Neki ljudi mogli bi biti iznenađeni kada čuju da psima treba krema za sunčanje, ali i oni mogu izgorjeti na suncu! "Nanijeti kremu na područja s malo dlake, poput nosa i ušiju, kako bi zaštitili ljubimca od opeklina", izjavila je dr. Lippman.

Čak i ako se čini da nosite previše samo za svog psa, vjerojatno nije tako. 

Neki od vlasnika uzimaju uz vodu i različite posude za pijenje, poput sklopivih silikonskih zdjelica i flašica na rasklapanje, a neki čak znaju nositi u posudici i malo juhe koju dodaju u vodu kako bi potaknuli pse da piju i ostanu rehidrirani.

Na što trebate paziti

Ako je pijesak prevruć za vaša stopala, tada je prevruć i za šape vašeg psa. Postoje razni balzami za šape koje možete koristiti.

Pazite da vaši psi ne piju vodu iz mora, jer to može dovesti do dehidracije i povraćanja. 

Psi se lako mogu pregrijati, pa je važno da imaju pristup mjestu koje nije izravno izloženo suncu, prirodnom ili umjetnom hladu, kako bi im bilo ugodno tijekom dana.

@pawsohcyfoh Proof that first beach day turned out to be successful 🤭🤣 #beachday #puppybeachday #puppyatthebeach #iamonvacation #labsoftiktok #puppycheck #cutepuppy #diggingholes #diggingpuppy #holedigger #whitelabrador #yellowlab #labradorretriever #puppylovers #dogmoms ♬ original sound - Sahash Marasini

Velika je vjerojatnost da vaš pas neće biti jedini na plaži. Držite psa na povodcu kad god je to moguće kako biste mogli kontrolirati interakcije s drugim psima i pažljivo pratite kako vaš ljubimac reagira kada mu se drugi psi približavaju.

Imajte na umu da divlje životinje mogu biti prisutne na plaži, ali i u moru, kao što su meduze, oštro kamenje, školjke te otpad. 

Dok vaš pas uživa na plaži, pazite na znakove stresa. Ako pliva, obratite pažnju na plime i struje, te kako one mogu utjecati na vašeg psa.

Nikada ne možete biti previše oprezni, čak i ako je vaš pas dobar plivač.

Iako možda želite ostati na plaži cijeli dan, to možda nije najbolje za vašeg psa. Budite fleksibilni s rasporedom i planirajte ostati samo onoliko dugo koliko je vašem psu ugodno.

Psi ponekad ne znaju svoje granice, stoga je bitno pripaziti da se pas ne umori previše ili pregrije. Predugi boravak u moru i na suncu mogu uzrokovati toplotni udar ili sunčanicu.

Nakon povratka kući s plaže, obavezno isperite psa kako biste izbjegli iritaciju kože od slane vode i pijeska.

Iako zvuči komplicirano, uistinu nije. Kada vam ovi savjeti postanu rutina, i vi i vaš pas ćete opušteno uživati na plaži.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.