Ovi nježni divovi su idealni ljubimci: Saznajte sve o bernskom planinskom psu

Foto: Pixabay

Bernski planinski pas je prekrasan div kojeg svi obožavaju. Pripada skupini velikih pasa čija je očekivana težina 40-55 kg, a svoje porijeklo vuče iz Švicarske, gdje se počeo uzgajati kao čuvar stada i tjerač stoke.

Ovaj pas obožava biti u pokretu, jako je brz i okretan. Pružite mu što više mogućnosti za igranje i trčanje, ali ga nikad ne forsirajte u tome.

Preporučuje se obiteljima ili samcima koji trebaju vjernog prijatelja s kojim će zajedno ići na izlete ili u svakodnevne duge šetnje. Obožava djecu i uvijek je spreman za igru, ali budući da je riječ o snažnom i masivnom psu, u igri s malom djecom potreban je nadzor odrasle osobe.

@itskevintheberner My name is Kevin and I will be your dance instructor for today. #bernesemountaindog #funnydog ♬ original sound - MORE ENERGY 😎

Dobro se slaže i s malim kućnim ljubimcima, kao što su mačke. Bernski planinski pas je stabilan i inteligentan pas kojeg je lako trenirati. Uzimajući u obzir njihovu snagu, štene je potrebno što prije naučiti osnovama poslušnosti i lijepog ponašanja.

Osim redovitog vježbanja, posebnu pažnju trebate obratiti na prehranu psa jer je pasmina sklona debljanju i obolijevanju. Neke od najčešćih bolesti su razne vrste karcinoma, displazija laktova i kukova, problemi sa štitnjačom i imunitetom, alergije te prevrtanje želuca.

U prosjeku žive između osam i deset godina, a nepravilnom brigom život im se samo skraćuje. Ovo je doista prekrasan i stabilan pas, idealan je kućni ljubimac i najbolji prijatelj.

@boiadeirobernes Opened the gates of paradise #bernesemountaindog #bernese #boiadeirobernês #bernesedaily #bernesepuppy ♬ That’s Just My Baby Doge - Chicky Milky
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.