Ovo je najdeblji mačak na svijetu, težak je kao prosječno četverogodišnje dijete

Foto: Profimedia

MAČAK Patches smatra se najdebljom mačkom na svijetu, a težak je nevjerojatnih 18.3 kilograma.

Patchesu je bivši vlasnik napravio ogromnu štetu time što ga je previše hranio. Mačak je u sklonište u američkoj saveznoj državi Virginiji došao početkom travnja i vrlo brzo je pronašao dom. Njegova udomiteljica Kay Ford odmah ga je stavila na dijetu i kaže da odlično napreduje. No zbunilo ju je kad je shvatila da je njen mačak zapravo prilično izbirljiv po pitanju hrane.

🌟🌟ADOPTED 🌟🌟 Did you wake up today and say, "let’s adopt the largest cat anyone has ever seen"? If so, we have the cat...

Posted by Richmond Animal Care and Control on Wednesday, April 19, 2023

Postao je prava internetska senzacija kad ga je Richmond Animal Care and Control objavio na svojim stranicama, pozivajući ljude na udomljenje. Prošli vlasnik je mačka sam donio u sklonište i rekao da se on više ne može brinuti za njega.

Radnici skloništa su šokirano gledali u, kako kažu, najveću mačku koju su ikad vidjeli. Bili su, priznaju, prilično bijesni na čovjeka koji ga je doveo u to stanje, a onda ostavio. Dodali su kako je 18 kilograma težina prosječnog četverogodišnjeg djeteta.

Nije stao ni u jedan od kaveza koje su imali u skloništu

Veterinar kojem su ga odveli potvrdio je kako je prosječna težina mačke oko 4.5 kilograma, piše Daily Mail. Pregledao ga je i ispostavilo se da je mačak savršeno zdrav iako je bio toliko velik da nije stao ni u jedan od kaveza koje su imali u skloništu, pa je živio u uredu jednog od zaposlenika.

Our current Monday mood…from Patches the cat in his new home. Sometimes it’s too hard to do much of anything. 💜 Never fear, we will rally (and so will he); but not until later—much later today. 😆 #weareyourcityshelter

Posted by Richmond Animal Care and Control on Monday, April 24, 2023

Nakon što je mačak objavljen na stranicama skloništa, mnogi su se javili da ga udome. Odabrana je Kay Ford jer je rekla da je umirovljenica koja živi sama i voljna je posvetiti se tome da Patches smršavi.

"On bi zapravo mogao biti sjajna inspiracija i za mene. Možda bismo mogli krenuti s mršavljenjem zajedno. Nemam pretjeran višak kilograma, ali sam se u pandemiji udebljala i voljela bih se vratiti na staru kilažu", rekla je njegova vlasnica.

Iako je Patches zaista bucmast, nije najteža mačka ikad. Od njega je dva kilograma bio teži mačak Himmy, koji je 1986. godine ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, a te je godine i uginuo. No 1998. godine je ta kategorija ukinuta jer se htjelo zaustaviti vlasnike koji su počeli previše hraniti svoje mačke s ciljem da i one postanu rekorderi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.