Ovo su pasmine pasa koje je najteže trenirati

Foto: Pexels

VEĆINA vlasnika pasa želi da njihovi ljubimci nauče barem osnovne naredbe poput sjedni, dođi ili daj pet. Srećom, većina njih će vam ugoditi, a prema Američkom kinološkom savezu, najbolje vrijeme za početi s dresurom je kad psi napune osam tjedana. 

Dok s treniranjem border kolija, njemačkih ovčara, labradora i zlatnih retrivera nećete imati puno teškoća, postoje pasmine za koje se morate naoružati strpljenjem i poslasticama. One su tvrdoglave i teško podnose autoritet. Evo koje su to.

Basenji

Basenji je mali pas porijeklom iz Afrike koji lovi vidom i mirisom. Inteligentan je, pametan i staložen, ali brzo gubi interes, što ga čini izazovnim za treniranje. 

Američki kinološki savez navodi da je riječ o neovisnoj pasmini koja se neće odmah sprijateljiti sa svima. 

Ruski hrt

Ova pasmina je vrlo inteligentna, smirena, aristokratskog izgleda i graciozna, ali poput Basenjija ima mačje manire. Tvrdoglava je i neovisna te njen trening iziskuje puno strpljenja i dosljednosti. Iskoristit će pušteni povodac da slijede svoj lovački instinkt kad spaze drugog psa ili životinju i krenu u potjeru. 

Vlasnicima ruskih hrtova se preporučuje da se sa svojim psima prvo povežu, a onda organiziraju razigrane i zabavne treninge u kojima će sudjelovati.

Čivava

Iako spada među najslađe male pasmine, čivava je drska i samouvjerena. Iako rijetko teže više od tri kilograma, pravi su šefovi koji ne vole autoritet. Uz puno ukusnih poslastica mogli biste ih omekšati.

Pas Svetog Huberta

Iako briljiraju u potrazi za nestalim osobama, ovi psi su iznimno tvrdoglavi. Jednom kad osjete miris, može biti teško odvratiti ih od onoga što slijede.

Kad dobro reagiraju na trening, nagradite ga poslasticom, ali pazite da ne pretjerate jer to može dovesti do pretilosti.

Stručnjaci kažu da je s njima važno biti uporan, a ako ne polučujete rezultate, u treningu ove pasmine pomoći će vam profesionalni treneri.

Bassetski gonič

Ovi psi su poznati po svojoj sposobnosti da slijede miris, prijateljski su nastrojeni, umiljati, ali i tvrdoglavi i neovisni. Ne planirajte dresirati ih kao pse čuvare.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.