Pas nasmijao društvene mreže svojom reakcijom na kip čovjeka

Foto: Pexels

U Australiji je snimljen simpatičan video koji je osvojio srca milijuna ljudi diljem svijeta. Glavni akter ovog videa je Winter, preslatki border collie koji ima rijetko neurološko stanje koje utječe na njegovu koordinaciju i ravnotežu. No, to ga nije spriječilo da se veselo igra u parku s ljudima, barem je tako mislio.

Video prikazuje Wintera kako trči prema kipovima u parku misleći da su stvarni ljudi. Veselo mašući repom prilazi jednom kipu i gleda prema gore, očekujući da će ga "čovjek" pomaziti.

Potom odlazi do drugog kipa, pun nade i iščekivanja. U pozadini se čuje kako se njegov vlasnik smije i nježno govori: "Nisu stvarni. Winter, dođi ovamo, ja ću te pomaziti."

Ovaj simpatičan trenutak skupio je impresivnih 1.6 milijuna pregleda na TikToku, a možete ga pogledati u nastavku.

@winters.tail Replying to @Helen Ewing 😂 I am still laughing over this video of my dog confusing these statues for hoomans 💖😂 . #bordercollies #bordercolliesoftiktok #foryoupage #dog #dogsoftiktok #CerebellarAbiotrophy #ataxiadogs #puppy #puppiesoftiktok #funnydog ♬ original sound - Winter’s Tail

Iako Winter nije shvatio da su kipovi samo beživotni predmeti, znanstvenici potvrđuju da psi itekako prepoznaju svoje omiljene ljude, ponajviše putem mirisa. Naime, prema studiji objavljenoj u siječnju 2020. u Međunarodnom časopisu komparativne psihologije, miris je "glavni osjetilni modalitet za pse".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.