Pas s hendikepom raznježio Ameriku: Postao je maskota poznate tvornice čokolade

Foto: screenshot/instagram.com/lieutenant_dan_the_twc

CADBURY je kompanija koja je popularnost širom svijeta stekla proizvodnjom čokoladnih uskršnjih jaja. Organizirali su natječaj i pronašli novu maskotu tvrtke.

Kompanija je poslije nekoliko audicija širom SAD-a izabrala dvonožnog lovačkog psa po imenu Dan (Dante) koji je dobio i vojnički čin poručnika te će predstavljati uskršnjeg zeca ove godine. 

Dan tijekom snimanja nosi velike ružičaste uši. Prethodno je savladao brojne nevolje i osvojio simpatije ljudi širom SAD-a. Rođen je s deformitetom zadnjih šapa, zbog čega su mu morali amputirati zadnje noge te je dobio pomagalo tj kolica. 

Dan je izabran zahvaljujući živahnosti koju pokazuje usprkos invaliditetu. Skače poput uskršnjeg zeca, a njegova energija je zadivljujuća.

"Poručnik Dan je primjer strasti i borbenosti koja je nužna da bi se savladale najveće životne prepreke", kaže menadžer brenda Cadbury Ethan Mandel.

Laura Weber iz Ohija udomila je psa kada je imao pet mjeseci. Ime je dobio po liku iz filma Forrest Gump kojem su amputirane noge. Pas za kretanje koristi kolica, a toliko je aktivan da mu nekada nisu potrebna.

"Poručnik Dan ne zna za svoj hendikep. Samo zna da ima predivan život i svakog dana uživa u njemu", kaže vlasnica.

Nova zvijezda SAD-a pojavit će se u reklami kompanije, a njegova obitelj postat će bogatija za 5000 dolara.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.