Pet pasmina mačaka koje će privrženošću i karakterom nadmašiti svakog psa

Foto: Pixabay

Kada govorimo o kućnim ljubimcima, mnogi će se složiti da su psi privrženi, zaigrani i vjerni prijatelji. No, ljubitelji mačaka znaju da postoji nekoliko mačjih pasmina koje svojim karakterom i bliskim vezama s ljudima mogu parirati svakom psu. Za one koji misle da su mačke distancirane i neovisne, ove će pasmine dokazati suprotno. U nastavku otkrivamo pet pasmina mačaka koje će osvojiti svakog ljubitelja životinja svojom privrženošću i razigranim duhom.

1. Maine Coon: Nježni div s karakterom psa

Maine Coon mačke poznate su kao nježni divovi u mačjem svijetu. Velike su, ali jednako tako i umiljate. Ove mačke izuzetno su odane i vole provoditi vrijeme sa svojim ljudima – prate ih po kući, prate razgovore, a često će i sjediti pored vas kao pravi čuvari. Maine Coon mačke izrazito su društvene i prilagodljive pa će se često ponašati kao psi – donosit će igračke, slijediti vas u stopu i veseliti se kad vas vide. Iako su velike i pomalo impozantne, njihov prijateljski karakter oduševit će svakog ljubitelja pasa.

2. Ragdoll: Umiljat i poslušan poput šteneta

Ako tražite mačku koja će vam se potpuno prepustiti i uživati u svakom maženju, Ragdoll je pravi izbor. Njihovo ime doslovno znači "krpena lutka", što savršeno opisuje njihovu opuštenu i poslušnu narav. Ragdoll mačke izuzetno su privržene ljudima, a u društvu svojih vlasnika postaju potpuno opuštene – često će vas pratiti po kući i ležati vam na krilu poput pravog psića. Osim što su iznimno privržene, Ragdoll mačke vole učiti trikove i uživaju u igri, što ih čini savršenima za obitelji koje žele aktivnog ljubimca.

3. Abesinska mačka: Energični istraživač koji voli društvo

Abesinske mačke izuzetno su znatiželjne i energične, što ih čini savršenim ljubimcima za one koji vole aktivne mačke. Ova pasmina ne voli biti sama i uvijek će tražiti društvo – bilo da je riječ o ljudima ili drugim životinjama. S obzirom na njihovu razigranost i želju za istraživanjem, često će vas podsjećati na psa u mačjem tijelu. Abesinci vole učiti nove igre i trikove, a zbog svoje društvene naravi, savršeni su suputnici za obitelji s djecom ili za one koji žele mačku s puno energije i duha.

4. Sijamska mačka: Glasna, inteligentna i odana do kraja

Sijamske mačke poznate su po svom specifičnom "glasovnom" karakteru. Ove mačke vole razgovarati sa svojim vlasnicima – neće oklijevati "pričati" s vama i često će vas pratiti po cijeloj kući, baš poput psa. Sijamske mačke iznimno su inteligentne i brzo uče, pa su savršene za vlasnike koji žele ljubimca s kojim će komunicirati na poseban način. Privržene su i odane te će se lako vezati za svoju obitelj, prateći vas u svakodnevnim aktivnostima. Ova pasmina neće tolerirati samoću, pa su odlične za one koji im mogu posvetiti dovoljno pažnje.

5. Burmanska mačka: Pravi obiteljski ljubimac s dušom psa

Burmanske mačke obožavaju ljude i druženje te će zbog svoje nježne naravi brzo postati član obitelji. Ova pasmina poznata je po svojoj privrženosti i potrebi za bliskim kontaktom s ljudima, baš kao i psi. Burmanske mačke ne vole biti same, a njihov karakter čini ih savršenim ljubimcima za obitelji s djecom. Pratit će vas u stopu, uživati u igrama i brzo razviti blisku vezu sa svojim vlasnicima. Njihova umiljata i prijateljska priroda čini ih pravim ljubimcima koji se prilagođavaju svakom članu obitelji, uvijek spremni za igru i druženje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.