Pet pasmina pasa koje nisu sklone lajanju

Foto: Pixabay

ODABIR idealne pasmine psa može biti pravi izazov, pogotovo za potencijalne vlasnike koji žive u stanu ili u susjedstvu koje ne tolerira buku i lajanje. Kako piše The Spruce Pets, svakog psa može se izdresirati da manje laje, no ovaj trening puno je lakši uz pasmine koje su po prirodi tihe. U nastavku predstavljamo pet pasmina pasa koje su posebne zato što laju jako rijetko, ili ne laju uopće.

Basenji

Basenjiji su poznati po tome što uopće ne laju. Umjesto lajanja, njihova vokalizacija jako je slična jodlanju. No, ovi psi nisu za svakoga. Puni su energije i potrebna im je intenzivna tjelovježba kako ne bi postali destruktivni.

Chow chow

Psi pasmine Chow chow su samostalni i imaju stoički karakter. Laju samo ako osjete da su oni ili njihova obitelj u opasnosti. No, nisu idealna pasmina za početnike jer su skloni agresivnom ponašanju ako nisu dobro istrenirani i socijalizirani.

Kavalirski španijel kralja Charlesa

Kavalirski španijeli kralja Charlesa su tihi i iznimno privrženi svojim vlasnicima. Laju samo kada se osjećaju zapostavljeno, zbog čega ih vlasnici ne bi smjeli ostavljati same u stanu duže vrijeme.

Shar-pei

Psi pasmine Shar-pei gotovo nikada ne laju. To su snažni i odani psi koji laju isključivo ako im je obitelj u opasnosti. No, po prirodi su tvrdoglavi, zbog čega ih je teško trenirati.

Ruski hrt

Ruski hrtovi, poznati i kao borzoi, uzgajani su za lov na velike životinje. Budući da tijekom lova nisu smjeli puno lajati, ovi psi su i danas poznati po svojoj tihoj i staloženoj prirodi. Iako su ruski hrtovi nježni psi, potrebno im je puno tjelovježbe kako bi bili sretni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.